Läksykerhot

Kimmo Holopainen / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Kimmo Holopainen / Suomen Punainen Risti

LäksyHelppi-kerho tarjoaa koulun jälkeen apua kotitehtävien kanssa. LäksyHelpin vapaaehtoiset ohjaajat auttavat esimerkiksi silloin, kun koulutehtävät tuntuvat hankalilta. LäksyHelpissä voi miettiä kotitehtävien sisältöä yhdessä ohjaajien kanssa. Läksyjenteon lomassa vietetään aikaa yhdessä, pelataan pelejä ja jutellaan.

Läksykerhoissa lapset ja nuoret tai akuisopiskelijat saavat tukea koulutehtävien tekemiseen tuntien jälkeen. Kerhot ovat avoimia kaikille läksyapua tarvitseville. Lasten ja nuorten kerhoissa myös leikitään ja askarellaan vaikka pääasia onkin koulutehtävien tekeminen. LäksyHelppi-kerhoja vetävät Punaisen Ristin kouluttamat ohjaajat.

LäksyHelpissä saa läksyavun lisäksi itseluottamusta ja uusia ystäviä. LäksyHelpin tavoite on paitsi auttaa koulunkäynnissä, myös kannustaa jatkamaan peruskoulun jälkeen ammattikouluun tai lukioon.
 

Miten löydän lähimmän LäksyHelpin?

LäksyHelppi-kerhoista vastaavat Punaisen Ristin osastot. Toiminnasta kiinnostuneille vapaaehtoisille on luvassa toimintaan perehdyttävää koulutusta. Ota yhteyttä, jos haluat mukaan läksykerhoon osallistujana tai ohjaajana!
 

Lisätietoja:
Taija Savolainen, monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä
etunimi.sukunimi@punainenristi.fi
040 579 2771