Päihdetyö: Anna lapselle raitis joulu

Estä lasten yksinäisyys – vietä raitis joulu lapsesi kanssa!

Suomalaisperheissä koetaan vuosittain 2,2 miljoonaa kertaa tilanne, jossa aikuiset ovat merkittävästi päihtyneenä lasten seurassa. Tämä tarkoittaa, että alkoholi on osa 6000 lapsen elämää joka päivä. Niin on valitettavan yleisesti myös jouluna.

Lapset odottavat joululta mukavaa ja turvallista yhdessäoloa, mutta monelle todellisuus on toisenlainen. Kun alkoholi muuttaa tutut aikuiset vieraiksi ja pelottaviksi, ilon juhla muuttuu äkkiä ahdistavaksi. Samalla yksinäisyyden tunteet yleistyvät. Lapsi unohtuu helposti päihtyneiden seurueiden keskellä tai yksin kotiin vanhempien juhliessa muualla.

20. kerran järjestettävä Anna lapselle raitis joulu –kampanja pysäyttää pohtimaan päihteiden käytön seurauksia. Valtakunnallisen kampanjan järjestäjät vetoavat kaikkiin aikuisiin, jotta he antaisivat lapsille raittiin joulun – juhlan, joka tarjoaa turvallista ja vastuullista seuraa, sekä lämpimiä muistoja.

Valtakunnallinen kampanja on esillä joulukuussa eri tiedotusvälineissä ja toimintaympäristöissä. Kampanjan julistetta on esillä eri puolilla Suomea muun muassa neuvoloissa, päiväkodeissa, kouluissa, kirjastoissa, kuntien toimipaikoissa sekä yhdistysten ja seurakuntien tiloissa.

Kampanjan tv-tietoisku, julisteet ja bannerit ovat nähtävissä ja ladattavissa osoitteessa: www.annalapselleraitisjoulu.fi ja kampanja on esillä myös Facebookissa https://www.facebook.com/annalapselleraitisjoulu/

Myös SPR on mukana toiminnassa. Annetaan yhdessä lapsille raitis joulu!