HIV- ja seksuaaliterveystyö

Niklas Meltio, Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Niklas Meltio, Suomen Punainen Risti

Tule mukaan hiv-/seksuaaliterveystyön vapaaehtoiseksi

Hiv-/seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset kertovat seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä esimerkiksi festareilla ja kouluissa. Lisäksi vapaaehtoiset päivystävät Punaisen Ristin hiv-neuvontapuhelimessa. Vapaaehtoiseksi pääset suorittamalla hiv-/seksuaaliterveystyön peruskurssin.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

1. Vapaaehtoiseksi neuvontapuhelimeen

Hiv-/seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset neuvovat ja tukevat soittajia puhelimitse. Puhelimen päivystäjät ovat vapaaehtoisia, jotka koulutetaan tehtävään Punaisen Ristin peruskurssilla.

Vapaaehtoinen voi ryhtyä halutessaan henkilökohtaiseksi tukihenkilöksi. Tukihenkilö auttaa tartuntaa pelkäävää, tartunnan saanutta tai hänen perhettään. Tukihenkilön voi saada neuvontapuhelimen kautta.

Lue lisää neuvontapuhelimesta.

2. Vapaaehtoiseksi koulu- ja festarivierailuille

Hiv-/seksuaaliterveystyön vapaaehtoinen kertoo seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista esimerksi kouluissa ja erilaisissa tapahtumissa. Nuorilla on mahdollisuus suorittaa esimerkiksi kondomiajokortti. Festareilla vapaaehtoiset jakavat Kesäkumeja ja keskustelevat juhlijoiden kanssa turvallisesta seksistä. Lisätietoa toiminnallisista menetelmistä yläkoululaisille täältä.

3. Vapaaehtoiseksi Plus-pisteeseen

Punaisen Ristin Plus-pisteellä voi keskustella turvaseksiin ja tartuntoihin liittyvistä asioista sekä käydä hiv-testissä anonyymisti, maksutta ja ilman ajanvarausta. Halukkaat voivat saada Plus-pisteestä henkilökohtaisen tukihenkilön. Plus-pisteiden vapaaehtoiset ovat terveydenhuollon ammattilaisia, sillä heillä tulee olla verinäytteiden ottamiseen vaadittava osaaminen. Lue lisää täältä.

Plus-pisteiden yhteystiedot

Pluspisteiden vapaaehtoiset ovat terveydenhuollon ammattilaisia, sillä heillä tulee olla verinäytteiden ottamiseen vaadittava osaaminen. Ilmoittaudu mukaan hiv- ja seksuaaliterveystyön vapaaehtoiseksi. Me otamme sinuun yhteyttä ja koulutamme sinut tehtäviisi. Tervetuloa!

Miten pääsen mukaan hiv-/seksuaaliterveystyöhön?

Vapaaehtoiseksi pääset suorittamalla hiv-/seksuaaliterveystyön peruskurssin. Kurssin hinta Punaisen Ristin jäsenille on 20 euroa (sis. majoituksen kurssipäivien välissä, ruuan ja kahvin), matkakustannusten osalta 40 euron omavastuun jälkeen avustetaan edullisimman kulkuneuvon mukaisesti. Jos et ole vielä jäsen, kurssin hinta on 50 euroa.

 

Lisätietoja:
Janne Säilä, terveyden edistämisen asiantuntija,
Seinäjoen Plus-pisteen vastaava
etunimi.sukunimi@punainenristi.fi
040 535 2118

Minna Sihvo,
Jyväskylän Plus-pisteen vastaava
etunimi.sukunimi@punainenristi.fi
040 359 3785