SPR nuorisokouluttajat - FRK ungdomsutbildare

Tämä on nuorisokouluttajien ryhmä, jossa tietoa, materiaaleja ja ajankohtaisia uutisia. Det här är en grupp för alla Finlands Röda Kors ungdomsutbildare. Här finner du kursmaterial, information och aktuella nyheter.

Tämä on nuorisokouluttajien ryhmä, jossa tietoa, materiaaleja ja ajankohtaisia uutisia.

Koulutusten materiaalit löytyvät vasemmalla olevan linkkivalikon kautta.

Mikäli sinulla on kysymyksiä koulutuksen materiaaleista jne. niin voit olla yhteydessä oman piirin nuorisotoiminnan suunnittelijaan tai keskustoimiston nuorisotoiminnan suunnittelijaan Johannaan osoitteessa johanna.kylmaoja(a)punainenristi.fi, puhelimitse 040 630 8567.

**************************************************************

Det här är en grupp för alla Finlands Röda Kors ungdomsutbildare. Här finner du kursmaterial, information och aktuella nyheter.

Kursmaterialet hittar du från länklistan här på vänster sida.

Ifall du har frågor kring kursmaterialet etc. kan du vara i kontakt med ungdomsarbetaren i ditt eget distrikt eller planeraren för ungdomsverksamhet på centralbyrån Johanna, som kan nås via adressen johanna.kylmaoja(a)rodakorset.fi, telefon 040 630 8567.

Uutiset

Suomen Punainen Risti tekee edelleen yhteistyötä nuoria päihteettömään juhlintaan ja elämäntapaan kannustavan Selvin päin kesään-kampanjan kanssa. Vaikka alaikäisten nuorten (15-18v) alkoholinkäyttö on vähentynyt, ei trendi näytä jatkuvan enää täysi-ikäisyyden saavuttamisen jälkeen, vaan tämä nuorten aikuisten ikäluokka käyttää alkoholia yhtä paljon kuin aiemmin. Edelleen myös suurimmalla osalla alaikäisistä on päihdekokeiluja ja yhä löytyy niitä alaikäisiä, jotka käyttävät alkoholia kuukausittain.

Laura Kotila
Kuvaaja: Laura Kotila
"Reddie Kids -kerhon ohjaajat Suvi Tamminen ja Hanna Jokinen uskaltavat välittää."

Lukiolaiset Suvi Tamminen ja Hanna Jokinen ottivat Reddie Kids -kerhon vetämisen sydämen asiakseen, sillä ajatus työstä lasten parissa on aina tuntunut omalta.

– Ajattelin, että vapaaehtoistyö kuulostaa kivalta, kokeillaan! Lapset osoittautuivat mahtaviksi ja olen saanut kerhon tapaamisista joka kerta paljon energiaa. Lisäksi koen tekeväni hyödyllistä työtä, Hanna kuvailee.

Pornaisten osaston Reddie Kids -kerhon ohjaajina Suvi ja Hanna opettavat lapsille tärkeitä välittämisen arvoja. Samalla nuoret oppivat toimimaan kerhon vetäjinä ja kantamaan vastuuta.

Inka Poikelan ryhtyessä neljä vuotta sitten Punaisen Ristin Kiimingin osaston vapaaehtoiseksi paikkakunnalla ei ollut nuorisotoimintaa lainkaan. Nyt kylällä pyörii kaksi Reddie Kids –kerhoa, nuorisoryhmä ja Reddie Kids –ohjaajan vetämä ensiapuryhmän lapsiparkki – pitkälti juuri aktiivisen promon ansiosta.

Poikela on sittemmin opiskelukiireittensä vuoksi joutunut jättämään kerhojen vetämisen muille, mutta hän toimii yhä ensiapuryhmässä ja Vapaaehtoisessa Pelastuspalvelussa sekä tekee päihde- ja seksuaaliterveystyötä. Nuorten parissa, kuinkas muuten.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset