Hyvä Joulumieli -avajaistapahtuma herätteli joulutunnelmaa

Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Hiiopin kautta tapahtumaan vapaaehtoisiksi tulleet Pekka Rinta, Liisa Peura, Kirsi Kiikeri ja Kirsi Hautala"
Tuulia Marttila
Kuvaaja: Tuulia Marttila
"MLL:n vapaaehtoiset Tiuku, Reddie-koira eli Kalle ja Veera kiertelemässä Torikeskusta"
Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Trio Anni-Kaisa Ojala, Juha Jaakonaho ja Anna-Loviisa Neste olivat luomassa joulutunnelmaa kauniilla musiikilllaan"
Minna Laihorinne
Kuvaaja: Minna Laihorinne
"Nallesairaala toiminnassa"

Hyvä Joulumieli -keräys käynnistettiin Seinäjoen Torikeskuksessa viime viikolla. Koko päivän kestäneestä lumipyrystä huolimatta tapahtuma houkutteli paikalle paljon vapaaehtoisia, tasaisena virtana Nallesairaalassa asioivia ja muuten joulumieltä hakemaan tulleita.

Glögit, piparkakut ja musiikki sytyttelivät jo alkavan juhlakauden kipinää Torikeskuksen pohjakerroksessa torstaina 23.11. Joulu on ovella ja lämpöisen tunnelmoinnin keskellä on tärkeä muistaa myös niitä, jotka tarvitsevat tukea vaikean elämäntilanteen vuoksi. Yksi tällainen ryhmä on vähävaraiset lapsiperheet, joiden hyväksi Hyvä Joulumieli -keräys järjestetään.

 

Vapaaehtoiseksi auttajaksi Suomi 100 -teemavuoden kunniaksi

Avajaistapahtuman toimintaa oli MLL:n ja Punaisen Ristin väen lisäksi vetämässä Osuuspankin ja Hiiop100-sivuston kautta tapahtuman löytäneitä vapaaehtoisia. Hiiop100.fi on OP:n rakentama Suomi 100 -teemavuoden sivusto, josta voi etsiä itselle sopivan tavan tehdä vapaaehtoistyötä ja kutsua toimijoita vapaaehtoistehtäviin.

Pekka Rinnan, Liisa Peuran, Kirsi Kiikerin ja Kirsi Hautalan innosti mukaan lipaskerääjäksi ja muihin tehtäviin muun muassa kampanjan merkityksellinen kohderyhmä.

- Olen pitkin vuotta katsonut näitä kohteita, että mistä sieltä löytyisi semmoinen mun näkönen juttu ja sitten kun kuulin tästä tapahtumasta, ajattelin, että tämä on tärkeää, Kirsi Hautala kertoo.

Liisa Peurakin kertoo seuranneensa Hiiop-sivustoa pitkään ja ilmoittautui tapahtumaan heti, kun huomasi sen mahdolliseksi.

- Sivuilla oli enää yksi paikka jäljellä tänne ja sen sitten sain. Tämä on ollut todella mukava päivä, Peura kertoo hymyillen.

- Hyvä joulumieli tekee hyvää itse kullekin, täydentää Pekka Rinta ja kertoo OP:n kannustavan työntekijöitään vapaaehtoistoimintaan tarjoamalla mahdollisuuden tehdä yhden työpäivän vuodessa vapaaehtoistehtävissä.

 

Keräys jatkuu aina jouluun saakka

Avajaistapahtuma oli käynnistämässä Hyvä Joulumieli -keräystä, mutta itse keräys jatkuu jouluaattoon saakka.  Keräykseen voi osallistua nettisivuilla https://hyvajoulumieli.fi/ tai tekstiviestitse/soittamalla. Ohjeet lahjoittamiseen löytyvät täältä.

Hyvä Joulumieli -lahjakortit jaetaan Suomessa asuville vähävaraisille lapsiperheille, joilla on vaikea tilanne esimerkiksi työttömyyden, sairauden tai jonkin kriisitilanteen vuoksi. Keräysvaroilla hankitaan 70 euron arvoisia ruokalahjakortteja, jotka Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Punaisen Ristin paikallisyhdistykset ja -osastot jakavat apua tarvitseville. Lahjakortti on joululahja, jota ei voi hakea. Korttien saajien valinnassa tehdään yhteistyötä paikallisen sosiaalitoimen, seurakunnan tai neuvolan kanssa.