Vastaanottokeskustoiminta

Jussi Vierimaa
Kuvaaja: Jussi Vierimaa
"Kiinnostaako toiminta maahanmuuttajien parissa? Tule mukaan!"

Tule vapaaehtoiseksi Metsälässä toimivaan Auramon vastaanottokeskukseen!

Auramon vastaanottokeskus sijaitsee osastomme alueella Metsälässä. Toiminta on käynnistynyt yhteistyössä muiden pääkaupunkiseudun SPR:n osastojen kanssa.

Mikäli olet kiinnostunut toiminnasta turvapaikanhakijoiden kanssa, liity rohkeasti mukaan! Vapaaehtoisilta edellytetään avointa mieltä ja sitoutumista Punaisen Ristin periaatteisiin. 

Koulutuksena on suotavaa käydä "Vapaaehtoisena vastaanottokeskuksessa" -kurssi, joka antaa parempia valmiuksia kohdata vastaantulevia asioita. Kurssin käyminen ei kuitenkaan ole pakollista toiminnan aloittamiselle.

HakemusHelppi

HakemusHelppi on Suomenlinnan osaston käynnistämä hanke, jossa avustetaan turvapaikanhakijoita CV:n laatimisessa ja harjoittelu- tai työpaikan löytämisessä. Vapaaehtoisilta ei vaadita erityistaitoja, vaan puhelin ja kannettava riittävät. Vapaaehtoiset perehdytetään tehtävään ja koulutuksia järjestetään tarpeen mukaan. Asukkaille suoritetaan haastattelu suomeksi ja englanniksi, jonka pohjalta avustetaan CV:n laatimisessa.

Ryhmä kokoontuu pääsääntöisesti keskiviikkoisin klo 16-18. Tapaamisajankohta saattaa kuitenkin vaihdella osallistujille sopivan aikataulun mukaan. Mikäli olet kiinnostunut toiminnasta, ota yhteyttä ryhmän vastuuvetäjään Keijo Rantaseen: hakemushelppi.vantaa(a)gmail.com, laita ystävällisesti viesti kopiona myös osastomme monikulttuurisuustoiminnan koordinaattorille Hannele Kokotille, hannele.kokotti(a)compesita.inet.fi.