Hyvä Joulumieli -keräys käynnistyy pian - lahjoita tai tule lipaskerääjäksi

Hanna Linnakko
Kuvaaja: Hanna Linnakko

Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Suomen Punaisen Ristin ja Ylen kanssa yhdessä toteuttama Hyvä Joulumieli -keräys järjestetään tänä vuonna jo 21. kerran. Keräyksellä hankitaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja, joilla he voivat ostaa ruokaa joulupöytään.  Keräys alkaa torstaina 23. marraskuuta 2017 ja jatkuu aina jouluaattoon asti. Tämän vuoden keräystavoite on 2 100 000 euroa, jonka avulla jaetaan 70 euron arvoisia lahjakortteja 30 000 perheelle.

Hyvä Joulumieli -keräyksen avajaisia on vietetty perinteisesti Helsingin rautatieasemalla, mutta tänä vuonna avajaisia vietetään myös Vaasassa. Paikalliset Punaisen Ristin sekä MLL:n yhdistykset järjestävät Hyvä Joulumieli -keräyksen avajaiset Vaasan torilla 24.11. klo 7.30-10.00. Ohikulkijoille ja muille kävijöille jaetaan hyvää joulumieltä jouluisella musiikilla sekä lämpimällä glögillä ja piparkakuilla. Avajaisissa esiintyvät Volumen (Vaasan Uuden Kulttuurin Yhdistys) kuoro klo 8.00 ja Onkilahden koulun 3-4-luokkalaiset klo 9.00
Jokainen voi myös antaa itse hyvää joulumieltä vähävaraisille lapsiperheille tekemällä lahjoituksen Hyvä Joulumieli -keräyslippaaseen. Avajaisten jälkeen MLL:n ja Punaisen Ristin vapaaehtoiset lähtevät kiertämään ympäri kaupunkia keräyslippaiden kanssa.

Lahjoituksen voi myös tehdä netissä, tilisiirrolla, tekstiviestillä tai soittamalla lahjoituspuhelimeen. Yksityishenkilöiden lisäksi Hyvä Joulumieli -keräyksen järjestäjät haastavat myös kaikki yritykset mukaan tekemään hyvää.

Avun tarve on suuri

Hyvä Joulumieli -keräys käynnistyi aikana, jolloin suomalaiset perheet yrittivät selviytyä 90-luvun lamasta ja sen vaikutuksista. Vaikka 90-luvusta on aikaa kulunut, eletään monessa suomalaisessa lapsiperheessä tälläkin hetkellä taloudellisten vaikeuksien keskellä.

- Perheet voivat joutua vaikeaan tilanteeseen esimerkiksi työttömyyden, sairauden, ylivelkaantumisen, perheen pienituloisuuden tai jonkin kriisitilanteen vuoksi. Köyhyys on keskeinen eriarvoisuutta aiheuttava tekijä lasten elämässä ja se estää lasten oikeuksia toteutumista. Vaikka tällä keräyksellä hankitaan ruokalahjakortteja, haluamme nostaa lapsiperheköyhyyttä esille laajemminkin ja muistuttaa sen seurauksista, kertoo järjestökoordinaattori Emmi Juutilainen Punaisen Ristin Vaasan suomalaisesta osastosta.

Vaasassa jaetaan joulunalusviikoilla 238 Hyvä Joulumieli -lahjakorttia sosiaalitoimen ja seurakuntien kautta. Keräykseen voi lahjoittaa 23.11. alkaen ja jouluaattoon saakka.

Anna hetki aikaasi ja tule lipaskerääjäksi!
 
Hyvä Joulumieli -kampanjan avajaisia vietetään Vaasassa torilla 24.11. klo 7.30-10.00. Lipaskerääjiä etsitään avajaisiin sekä kiertelemään myöhemmin iltapäivällä ja illasta (klo 15-19) keskustassa ja kaupoissa. Jos haluat lähteä lipaskerääjäksi, ilmoittaudu viimeistään sunnuntaina 19.11. laittamalla sähköpostia osoitteeseen solinylund(at)gmail.com. Kerrothan viestissä nimesi, puhelinnumerosi ja toiveesi keräyspaikasta ja -ajasta. Kiitos, jos voit auttaa!  

 

Lisätietoa Hyvä Joulumieli -keräyksestä ja eri lahjoitusmahdollisuuksista: hyvajoulumieli.fi