Terhokerhot - sukupolvien kohtaamispaikat

Terhokerhot ovat Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhteistyössä toteuttamia vapaaehtoisvetoisia, maksuttomia ja kaikille avoimia kohtaamispaikkoja, joihin ovat tervetulleita niin lapset kuin eläkeläiset ja muut aikuiset viettämään kiireetöntä aikaa ja leikkimään yhdessä. Kerhoon voi tulla yksin tai yhdessä perheenjäsenen tai vaikka kummilapsen tai ystävän kanssa.

Tekemistä voi ideoida vapaasti. Terhokerhoissa muun muassa leikitään, pelataan, askarrellaan, retkeillään, luetaan, lauletaan tai ollaan vain yhdessä.

Terhokerhojen taustalla on Koko Suomi leikkii -hanke.
 

Terhokerho - sukupolvien kohtaamispaikka

Eri sukupolvet asuvat nykyään usein kaukana toisistaan, eikä lapsille synny välttämättä luonnollista kohtaamista eri-ikäisten aikuisten kanssa. On myös paljon ikääntyneitä, joiden lapsenlapset asuvat kaukana tai joilla ei ole lapsenlapsia. Terhokerho on paikka, missä eri sukupolvet voivat kohdata leikin, mielikuvituksen, perinteiden vaihdon, yhteisen tekemisen ja kiireettömyyden merkeissä. Keskiössä on leikki. Lasten leikkiaika on tutkimusten mukaan vähentynyt – kuitenkin leikki on ensiarvoisen tärkeää lapsen kehitykselle. Leikki tekee hyvää myös aikuisille!

 

Vapaaehtoiseksi Terhokerhoon

Haluatko edistää sukupolvien välisiä kohtaamisia ja leikkiä? Pidätkö uusiin ihmisiin tutustumisesta?

Terhokerhon vapaaehtoisena voi toimia kuka tahansa vastuullinen, sukupolvia yhdistävästä toiminnasta ja leikistä innostunut aikuinen. Alaikäinen voi toimia vapaaehtoisena yhdessä aikuisen kanssa. Vapaaehtoisia on paikalla aina vähintään kaksi, jolloin vastuun jakaminen onnistuu ja vertaistuki on lähellä. Vapaaehtoisjoukko pyritään saamaan suureksi, jotta vastuukertoja ei tule yhdelle vapaaehtoiselle liikaa toimintavuoden aikana.

Oman paikkakuntasi kerhotilanteen selvität helposti hankkeen nettisivuilta klikkaamalla tästä. Jos alueellasi ei vielä ole Terhokerhoa, mutta olet innokas perustamaan sellaisen, ota yhteyttä oman alueesi osastoon tai piiriin.

Lisätietoa
Susanna Uusi-Pohjola, sosiaalisen hyvinvoinnin päällikkö
etunimi.sukunimi@punainenristi.fi
040 143 1255