Nuorten toiminnalla uusi suunta

Roosa Penttilä
Kuvaaja: Roosa Penttilä

Pohdin pitkään, minkä aiheen valitsen blogipostauksen aiheeksi. Sitten aihe muodostui kuin itsestään ja oli selvää mistä kirjoitan.

Olen ollut Punaisen Ristin toiminnassa mukana pienestä pitäen, melkein koko ikäni. Monenlaista on tullut tehtyä näiden vuosien aikana. Näistä mainittakoon ensiapuryhmä ja ensiapupäivystykset sekä nuorten toiminta. Nuorten leireillä olen ollut leiriläisenä ja sittemmin ohjaajana lasten leireillä. Nuorten ryhmässäkin on tullut käytyä.

Sain kesän alussa tietää, että Tampereen osastossa on alkamassa uusi nuorten ensiapupainotteinen ryhmä. Kysyin lisätietoa ja minulle tuli mahdollisuus päästä uuden ryhmän yhdeksi vetäjäksi. Lupasin lähteä myös vetämään Reddie Kids -kerhoa lapsille. Ajattelin, että nuorten ryhmä ja lasten kerho kuulostavat hienolta ajatukselta. Itsekin nuorten ryhmässä olleena tiesin, että siellä oli kivaa ja mukavia ihmisiä. Joten ei hullumpi idea. Kokoustimme vetäjätiimin kanssa elokuussa. Lähdimme liikkeelle mainostamisesta. Ajatuksesta, miten saisimme nuoria ryhmään. Teimme mainoksia, joita jaoimme kauppoihin. Otimme yläasteille ja lukioihin yhteyttä ja veimme kouluille mainoksia.

Ensimmäinen nuorten ryhmän kokoontuminen tuli nopeasti eteen. Alku oli lupaava. Paikalla oli viisi mukavaa ja innostunutta nuorta! Itsekin siinä innostuttiin, että tästä tämä ryhmä lähtee käyntiin! Seuraavilla kerroilla ryhmään ei kuitenkaan tullut ketään. Aloimme miettiä, mikä oli vikana? Miksi nuoria ei ole tullut ryhmään, vaikka olemme mainostaneet ryhmää paljon? Mitä voisimme tehdä, jotta saisimme ryhmään nuoria? Päädyimme siihen, että keskitymme tämän loppusyksyn ja loppuvuoden keräämään ideoita nuorten ryhmän mainostamiseen liittyen sekä mainostamaan ryhmää. Vuodenvaihteen jälkeen aloitetaan uudella innolla. Kuka tietää ja toivottavasti meillä on siellä silloin nuoriakin!

Onko lähipiirissäsi tai esimerkiksi naapurissasi sopivan ikäisiä nuoria? Haluan haastaa juuri Sinut sekä kaikki muut osaston toimintamuodot mainostamaan nuorten ryhmää ja rekrytoimaan meille 12-18 -vuotiaita nuoria mukaan toimintaan! Punaisen Ristin toiminta on antoisa ja opettavainen harrastus, jonka parissa tutustuu moniin aivan ihaniin ihmisiin. Parhaimmillaan tämän harrastuksen parissa on luoto kestäviä ystävyyssuhteita ja on muodostunut paljon hyviä muistoja mukavien ihmisten kanssa! Suosittelen lämpimästi kaikkia lähtemään mukaan toimintaan!

Ihanaa marraskuun jatkoa kaikille!

Mari Välimaa