Kirpputorimme esittelyä Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa

Janakkalan SPR:n tukiranka • Elvi Sirén (vas.), Liisa Puranen ja Juhani Siira ovat tyytyväisiä kirpputorin nykyiseen monipuoliseen tarjontaan.
  •  
  •  

  SPR Janakkalan osastolla on pyörittänyt vapaaehtoisvoimin Turengin kirpputoriaan 1980-luvulta saakka. Nykyisessä paikassa tulee pian täyteen seitsemän toimintavuotta. Samassa tilassa on myös kohtauspaikka Juttutupa. Kirppiksen taloudellisilla tuotoilla on merkittävä asema koko osaston toiminnassa.

  Kirpputori on tullut kuuluisaksi ainakin paikallisesti erinomaisesta toiminnastaan, siisteistä tiloistaan sekä palvelualttiista kirpputorin henkilökunnasta.

  – Kirpputorista saatavat tuotot ovat toimintamme tukirankana. Tilojen vuokrien lisäksi pystymme lahjoittamaan jonkin verran paikallisille tarvitseville ja järjestämään myös muuta toimintaa, osaston puheenjohtaja Liisa Puranen kertoo.

  Kirpputorin toiminta perustuu lahjoituksiin sekä viimeisen päälle tarkkaan omaan lajitteluun. Kaatopaikalle kuskataan minimaalinen osa lahjoitetuista tuotteista.

  – Vaatteet lajitellaan tarkasti. Osa tulee myyntiin, osa menee SPR:n valtakunnalliseen logistiikkakeskukseen edelleen lahjoitettavaksi. Pieni osa menee myös muun muassa yrityksille jatkokäyttöä varteen, Elvi Sirén kertoo. Hän on yksi kirpputoritoiminnan aktiiveista. Ryhmään kuuluu 12 henkilöä.

  – Vuokratilojen osalta meillä on se suuri onni, että pystymme säilyttämään myös pelastuspalvelun autoa samassa kiinteistössä. Käytämme samaa autoa myös lahjoitustavaroiden noudossa, kun kuljetustarvetta ilmenee, kirpputorivastaa Juhani Siira kertoo.

  SPR:n osaston kirpputorilla myydään muun muassa vaatteita, huonekaluja, kirjoja sekä kodin pienkoneita.

  – Olemme hoitaneet vuosien aikana paljon myös kuolinpesien irtaimistoja. Lajittelemme jo kohteessa, mikä minnekin tulee. Tarvittaessa myös teemme pieniä korjauksia, Sirén ja Siira kertovat.

  Kuljetukset ovat Janakkalan alueella ilmaisia. Toiminta keskittyy Turengin ympäristöön, sillä Tervakoskella on SPR:n oma osasto.

  Kirpputori on avoinna keskiviikkona ja lauantaina klo 10–14 sekä torstaina klo 12–17, Kauppakuja 1. Turengin Pimeän kaupan iltana torstaina 26.10. kirppis on avoinna klo 12–19..