Äänestä Tepa Vuoden vapaaehtoiseksi

Haussa vuoden vapaaehtoinen

Kansalaisareena ry on käynnistänyt järjestyksessään neljännen Vuoden vapaaehtoinen –kampanjan. Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi haetaan henkilöä, joka voi olla pitkän linjan toimija tai innostava tulokas vapaaehtoistoiminnan saralla. Äänestys on auki lokakuun loppuun.

Eläkevalmentajamme Terttu 'Tepa' Miettinen on yksi Vuoden vapaaehtoinen -ehdokkaista. Aina iloinen ja muita innostava Tepa toimii eläkevalmentajana Kuopion seudulla, ja on mukana monessa muussakin vapaaehtoistoiminnassa (kaikkea ei saatu mahtumaan äänestystekstiin!). Esimerkkinä Tepan tarttuvasta innostuneisuudesta: Viimeisimmästä Tepan pitämästä eläkevalmennuksesta saatiin neljä uutta vapaaehtoista ja kaksi osallistujaa ilmoittautui hetu-koulutukseen!

Tepan ajatuksia valmentajana toimimisesta: Tämä on minun juttuni

Äänestä Tepa Vuoden vapaaehtoiseksi! (Kuopio/Juankoski Miettinen Terttu):

 linkki äänestykseen

 

Miettinen Terttu (Juankoski)

Terttu on tehnyt sydämellään vapaaehtoistyötä koko aikuisikänsä. Nuorena hän oli vapaaehtoisena paikallisissa urheiluseuroissa sekä perhetyössä MLL:n Juankosken hallituksessa. SPR:n Juankosken osaston toiminnassa hän on ollut mukana vuodesta 1992 käynnistämässä ja kehittämässä erilaisia yhteistoimintamalleja niin kaupungin kuin eri toimijoiden kanssa mm. kotona asuvien ikääntyneiden omaehtoiseen kuntoutumiseen tähtäävää toimintaa, tukea ja erilaisia palveluja omaishoitajille, terveysneuvontapiste-, ystävä- ja Vapepa -toimintaa, päiväkahvipiiriä, nälkäpäiväkeräystä. Osaston puheenjohtajana hän toimi 16 vuotta.

Vuodesta 2014 Terttu on ollut innolla mukana Punaisen Ristin Täyttä elämää eläkkeellä –hankkeessa. Tertun sanoja lainaten, taitaa olla hänen juttunsa. Terttu on ollut alusta asti osallisena kehittämässä ja ideoimassa niin eläkevalmennuksen sisältöä kuin sen kautta syntyvää vapaaehtoistoimintaa. Tästä esimerkkeinä ovat mm. Tertun Joensuussa pitämien valmennusten ansiosta syntynyt vertaisryhmä sekä Harjulan sairaalan kanssa kehitelty sairaalakaveritoiminta. Terttu on myös aktiivisesti ollut mukana neuvottelemassa eläkevalmennuksista eri yhteistyötahojen kanssa.

Terttu on toiminut lukuisissa luottamustehtävissä vuosien varrella. Nykyään hän on SPR Savo-Karjalan piirin hallituksen jäsen. Hän on myös Pohjois-Savon keliakiayhdistyksen hallituksen puheenjohtaja.

Tertun motto: ”Sen minkä teen, teen ilolla”. Ja tämä myös välittyy hänen ympärilleen levittäen iloa ja innostusta.