Nälkäpäivä käynnistyi Kemijärvellä 14.9.

Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys käynnistyi torstaina 14.9.2017 ja jatkuu lauantaihin 16.9.2017 saakka. Punaisen Ristin Kemijärven osasto toivottaa kaikki tervetulleiksi keräämään ja lahjoittamaan.

Lipaskerääjät liikkuvat keskustan ja Särkikankaan alueella. Jokainen on tervetullut keräämään tai lahjoittamaan. Kerääjäksi voi edelleen ilmoittautua Kemijärven osaston keräysjohtajalle Maire Martinille, 044 0377 255. Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoilla autetaan katastrofien ja konfliktien uhreja Suomessa sekä ulkomailla.

Torstaina lipaskerääjiksi lähti myös paikallisen Pohjolan Osuuspankin konttorin henkilökuntaa. OP:laiset ovat liikkeellä satavuotiaan Suomen puolesta. Juhlavuoden aikana jokainen saa tehdä päivän vapaaehtoisena työajallaan. Kemijärvellä osallistui 6 henkilöä Nälkäpäiväkeräykseen, aina kaksi henkilöä kerrallaan, kolmen tunnin ajan.
Tarkoituksena on antaa 100-vuotiaalle Suomelle lahja, joka on vahvasti OP:n näköinen. Tavoitteena on, että juhlavuoden tempaus näkyy ympäri Suomen siten, että kullakin paikkakunnalla säilyy mahdollisuus toteuttaa hanke vahvasti paikallista roolia tukevalla otteella. OP:n yhteinen hanke tarjoaa pankeille mahdollisuuden keskittää resurssejaan yhteen vaikuttavaan kokonaisuuteen ja antaa samalla perusteet viestiä ulkoisille sidosryhmille ryhmän yhteisestä Suomi100-panostuksesta laajasti yhteisöllistä roolia tukevana tekona. Kolmannen sektorin kumppanuus on avainasemassa päivien organisoimiseksi. Punaisen Ristin Kemijärven osasto ottaa OP:laiset ilomielin vastaan osallistumaan vapaaehtoistyöhön!

Aiemmin suuren suosion saanut, jo perinteeksi muodostunut, Nälkäpäivän hernekeiton myynti ei tänä vuonna sen sijaan harmillisesti onnistu. Valitettavasti Kemijärven osasto ei löytänyt tarpeeksi vapaaehtoisia myyntitapahtuman järjestelyihin.

Nälkäpäivänä tarvitaan kaikkien apua

Nälkäpäivänä kaikki halukkaat ovat tervetulleita lipaskerääjäksi. Ennakkotaitoja ei tarvita, ja kerääjä voi itse päättää, milloin ja kuinka kauan haluaa kerätä.

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys. Tapahtumaan osallistuu joka vuosi noin 20 000 vapaaehtoista. Juuri nyt apua tarvitsevat erityisesti sodan uhrit Syyriassa, Irakissa ja Jemenissä. Suomessa Nälkäpäivään lahjoitetuilla varoilla autetaan esimerkiksi tulipalon uhreja ja ylläpidetään valmiutta auttaa onnettomuuksissa.

 

Lahjoitustavat:

·         Käteinen keräyslippaaseen

·         Soita numeroon 0600 12220 (20,12 € / puhelu + pvm)

·         Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15€/viesti)

·         Netissä osoitteessa nälkäpäivä.fi

·         MobilePay:lla numeroon 040 135 88 00

Lisätietoja:

 

Maire Martin

keräysjohtaja

Suomen Punainen Risti, Kemijärven osasto

p. 044 0377 255

punaisenristinkemijarvenosasto@gmail.com

rednet.punainenristi.fi/kemijarvi

www.facebook.com/sprkemijarvi

 www.nälkäpäivä.fi