Näläkäpäivä -keräys pyörähti käyntiin Jyväskylän osastossa

Joona Jylhälehto
Kuvaaja: Joona Jylhälehto
Joona Jylhälehto
Kuvaaja: Joona Jylhälehto

Hernekeitto ja leivät tekivät kauppaansa kävelykadulla. Samaan aikaan Puistokadun päiväkotikoulun kuudesluokkalaiset keräsivät lipaskeräystä opettajansa johdolla. Sammonkadun keräyskeskuksessa jaettiin lippaita ja liivejä keräykseen lähteville vapaaehtoisille.

Pari tuntia Jyväskylän keskustassa ensimmäistä kertaa kerääjänä toiminut Jenni Hyvönen kertoi, että ihmiset suhtautuivat hyvin keräykseen. Ihmisistä huokui lämpö ja eri ikäiset ihmiset pysäyttivät ja jäivät juttelemaan.  Keräyslipas oli palauttaessa raskas eli tulosta oli tullut.

Nälkäpäivä -leipää ja hernekeittoa myydään kävelykadulla myös perjantaina. Keräyskeskus Sammonkadulla (Sammonkatu 4) on avoinna pe 9-18 ja la 9-16.Myynti laajenee perjantaina myös Vaajakosken S-marketille (Asemankatu 1), jossa hernekeittoa myydään kello 9.30-18.00. Lipaskeräys jatkuu lauantaina Vaajakoskella kello 9-14.00. Tikkakosken S-marketilla (Tervaruukinkatu 1) on keräystapahtuma lauantaina 10.00 - 13.00.

-Keräyksen torstain osalta laskettu tulos jää aikaisemmista vuosista, mutta keräystä on vielä kaksi päivää jäljellä, kertoo Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston keräysjohtaja Ritva Salomaa. On tärkeää saada uusia ihmisiä mukaan keräykseen. Keräyslippaan saa lippaiden jakopisteiltä myös ilman ennakkoilmoittautumista. Kerääjillä tulee olla mukana kuvallinen henkilöllisyystodistus ja lämmin sään mukainen vaatetus.

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoilla autetaan muun muassa luonnonkatastrofien ja konfliktien uhreja eri puolilla maailmaa. Suomessa Nälkäpäivään lahjoitetuilla varoilla autetaan tulipalon uhreja ja ylläpidetään valmiutta auttaa onnettomuuksissa.

Lipaskerääjiksi ovat tervetulleita kaikki, eikä aiempaa kokemusta tarvita. Kerätä voi oman aikataulun mukaan ja jo puolella tunnilla on merkitystä. Nälkäpäivään voi lahjoittaa:

  • Lähettämällä tekstiviestin SPR numeroon 16499 (15 €/viesti)
  • Netissä osoitteessa nälkäpäivä.fi
  • Soittamalla numeroon 0600 12220 (20,12 €/puhelu + pvm)
  • MobilePay:lla ja Pivolla numeroon 1001
  • Tilisiirrolla tilille FI06 2219 1800 0680 00, viite 5173

 Lisätietoja: Keräysjohtaja Ritva Salomaa  0400-544 575, jyvaskyla@punainenristi.fi