Kuopiossa patsaat puetaan punaisiin Nälkäpäiväksi

Heli Nuutinen
Kuvaaja: Heli Nuutinen
"Nälkäpäivänä 2016 Kuopion kauppatorilla"
Heli Nuutinen
Kuvaaja: Heli Nuutinen
"Nälkäpäivänä 2016 Kuopion Vihtorin edustalla"
Heli Nuutinen
Kuvaaja: Heli Nuutinen
"Keräyskeskus on Puijonkatu 9 SPR-tiloissa, kuva syksyltä 2016"
Punainen Risti kutsuu kerääjiä ja lahjoittajia Nälkäpäivään Kuopiossa
 
Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys järjestetään 14.–16.9.2017. Punaisen Ristin Kuopion osasto kutsuu kaikki mukaan auttamaan keräämällä tai lahjoittamalla.  
 
Vapaaehtoisia lipaskerääjiä tarvitaan
 
Kerääjäksi voi ilmoittautua ennakkoon nettisivun nälkäpäivä.fi kautta tai keräysjohtajille Kuopiossa Jari Jokiselle jari.jokinen@sprkuopio.com Keräyspäivinä lippaan voi hakea myös ilman ennakkoilmoittautumista Kuopion keräyspisteestä SPR-tilat Puijonkatu 9 
to 14.9. ja pe 15.9. klo 13–19 sekä la 16.9. klo 9-15. Ota mukaasi kuvallinen henkilökortti ja sään mukainen lämmin vaatetus.
 
Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoilla autetaan muun muassa luonnonkatastrofien ja konfliktien uhreja eri puolilla maailmaa. Juuri nyt apua tarvitsevat erityisesti kuivuuden uhrit useissa Afrikan maissa sekä sodan uhrit Syyriassa, Irakissa ja Jemenissä. Suomessa Nälkäpäivään lahjoitetuilla varoilla autetaan tulipalon uhreja ja ylläpidetään valmiutta auttaa onnettomuuksissa.
 
Lipaskerääjät liikkuvat Kuopion ja Siilinjärven keskustassa ja kauppojen lähellä. Kuopiossa torstaiaamuna klo 9 puetaan Veljmies- ja Siskotyttö -patsaat keräysliiveihin. Käy nappaamassa selfie patsaiden luona ja lisää #hiljainenauttaja #nälkäpäivä ja #sprkuopio.
 
Hernekeiton myynti soppatykistä alkaa lauantaina 16.9. klo 13 Kuopion kauppatorilla. 
 
 
Nälkäpäivänä tarvitaan kaikkien apua
 
Nälkäpäivänä kaikki halukkaat ovat tervetulleita lipaskerääjäksi. Ennakkotaitoja ei tarvita, ja kerääjä voi itse päättää, milloin ja kuinka kauan haluaa kerätä. 
 
Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys. Tapahtumaan osallistuu joka vuosi noin 20 000 vapaaehtoista. 
 
Lahjoitustavat:
 
Käteinen keräyslippaaseen
Soita numeroon 0600 12220 (20,28 € / puhelu + pvm)
Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15€/viesti)
Netissä osoitteessa nälkäpäivä.fi
MobilePay:lla numeroon 1001 (www.mobilepay.fi)
 
www.nälkäpäivä.fi
#nälkäpäivä