Punainen Risti kutsuu kerääjiä Nälkäpäivään Jyväskylässä

Petteri Kivimäki
Kuvaaja: Petteri Kivimäki
Reijo Hietanen
Kuvaaja: Reijo Hietanen
"Punaisen Ristin Kalkun logistiikakeskuksessa on varastoituna kenttäsairaala ja muuta avustusmateriaalia tulevia avuntarpeita varten"
Stephen Ryan
Kuvaaja: Stephen Ryan
"Apua jaetaan Syyriassa"

Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys järjestetään 14.–16.9.2017. Punaisen Ristin Jyväskylän osasto haastaa kaikki mukaan auttamaan. 

Lipaskeräys kestää kolme päivää, ja silloin voi kerätä tunnin ajan tai olla mukana kaikkina kolmena päivänä. Voit myös hakea lippaan matkalla töihin ja kysyä työkavereiltasi, haluaisivatko he lahjoittaa Nälkäpäivään.

Kerääjäksi voi ilmoittautua Jyväskylän osaston keräysjohtaja Ritva Salomaalle (0400-544 575). Keräyspäivinä lippaan voi hakea myös ilman ennakkoilmoittautumista Jyväskylän keskustan keräyspisteestä (Sammonkatu 4) torstaina 9-18, perjantaina 9-18 ja lauantaina 9-16. Lippaita on noudettavissa myös Vaajakoskelta, S-market Vaajalan keskikäytävältä (Asemantie 1) perjantaina 9.30-18.00 ja lauantaina 9-14.00. Tikkakoskella lippaita on saatavilla S-marketista (Tervaruukinkatu 1) lauantaina kello 10.00 - 13.00. Kerääjä tarvitsee kuvallisen henkilöllisyystodistuksen ja lämpimät säänmukaiset vaatteet.

-Viime vuonna keräykseen osallistui Jyväskylän osastossa yhteensä 167 henkilöä. Toivottavasti tänä vuonna vähintään yhtä moni innostuu lähtemään kerääjäksi. Toivotamme kaikki tervetulleiksi, sanoo keräysjohtaja Ritva Salomaa. Lipaskeräys kestää kolme päivää, ja silloin voi kerätä tunnin ajan tai olla mukana kaikkina kolmena päivänä. Voit myös hakea lippaan matkalla töihin ja kysyä työkavereiltasi, haluaisivatko he lahjoittaa Nälkäpäivään.

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoilla autetaan muun muassa luonnonkatastrofien ja konfliktien uhreja eri puolilla maailmaa.

Juuri nyt apua tarvitsevat erityisesti sodan uhrit Syyriassa, Irakissa ja Jemenissä. Suomessa Nälkäpäivään lahjoitetuilla varoilla autetaan tulipalon uhreja ja ylläpidetään valmiutta auttaa onnettomuuksissa.

 

Lisätietoja: Keräysjohtaja Ritva Salomaa,  0400-544 575 jyvaskyla@punainenristi.fi.  www.nälkäpäivä.fi

#nälkäpäivä