Avoin työtehtävä Savo-Karjalan piirissä

Sairaanhoitaja / Terveydenhoitaja, Pluspiste, Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piiri, Piiritoimisto, Joensuu,

Suomen Punainen Risti on humanitaarista työtä tekevä kansalaisjärjestö, yksi Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun 190 kansallisesta yhdistyksestä ja osa maailmanjärjestön auttamisverkostoa. Savo-Karjalan piirin toiminta-alue käsittää Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakunnat. Sen 49 paikallisosastossa on noin 2000 aktiivista vapaaehtoista ja 6700 jäsentä. Piirin toimipisteet sijaitsevat Joensuussa ja Kuopiossa.

Haemme

Pluspistevastaavaa määräaikaiseen tehtävään ajalle 1.10.2017- 28.2.2018 (tehtävä voi jatkua STEA:n rahoituksesta riippuen).
Viikoittainen tuntimäärä on n. 12 h/viikko ja toimipaikkana on Joensuun piiritoimisto.

Hiv/seksuaaliterveystyön ohjelma pyrkii edistämään kaikenikäisten ihmisten seksuaaliterveyttä lisäämällä tietämystä seksuaalisuudesta ja erilaisista seksitaudeista ja niiden ennaltaehkäisystä. Seksuaalivalistuksella pyritään vahvistamaan kohderyhmän omanarvontuntoa ja ohjaamaan turvalliseen ja positiiviseen seksuaalisuuteen.
Pluspisteissä tehdään hiv-testausta matalan kynnyksen periaatteella. Testi on asiakkaalle maksuton ja se tehdään nimettömänä. Toiminnan tavoitteena on ehkäistä seksi- ja veriteitse tarttuvien tautien (hiv, hepatiitit) leviämistä. Tämän lisäksi toiminnassa painottuu henkisen tuen antaminen hiv-tartunnan saaneille, heidän läheisilleen ja tartuntaa pelkääville.

Pluspistevastaavan vastaa hiv / seksuaaliterveystyö ohjelman toteutumisesta piiritasolla yhteistyössä järjestöpäällikön ja keskustoimiston hiv/seksuaaliterveystyön koordinaattorin kanssa. Hän toimii piirin järjestöpäällikön ohjauksessa piirin työntekijänä.
Tehtäviin kuuluu mm. tiedottaminen, uusien vapaaehtoisten rekrytointi ja tutorina toimiminen, sekä pluspisteen päivystysjärjestelyt ja yhteistyö eri tahojen kanssa.
Edellytämme hakijalta terveydenhuollon ammattihenkilön koulutusta (sairaanhoitaja / terveydenhoitaja), seksuaaliterveystyön tuntemusta sekä kouluttajavalmiuksia. Arvostamme luovaa ajattelua sekä kykyä innostaa, innostua ja tehdä uusia avauksia. Tehtävän hoito edellyttää itsenäistä, joustavaa ja järjestelmällistä työn tekemisen tapaa, hyviä yhteistyötaitoja, eduksi on englannin kielen taito. Sitoutuminen Punaisen Ristin periaatteisiin ja arvoihin auttavat sinua onnistumaan työssäsi.

Hakemukset palkkatoivomuksineen 8.9.2017 mennessä otsikolla "pluspistevastaava"  rekry.savokarjala@redcross.fi

Lisätietoja antavat järjestöpäällikkö Juha Nevalainen p. 0400 239 649 tai toiminnanjohtaja Kaisu Haataja p. 0500 322 910