Kiinnostaako Katutyö Nokialla?

Vapaaehtoiset Suomen Punaisen Ristin katupäivystäjät ovat jalkautuneet Nokian keskustaan nuorten pariin lähes joka ikinen perjantai-ilta jo 25 vuoden ajan. Työ on tärkeää, palkitsevaa ja joskus haastavaakin.

–Erityistaitoja ei vaadita, aito kiinnostus nuorten elämää kohtaan ja hyvät vuorovaikutustaidot riittävät, sanoo katutyön vastaava Kati Laitila SPR:n Nokian osastosta.

Kerrallaan on liikkeellä 3–5 katupäivystäjää, päivystys alkaa kello 20 ja kestää puoleen yöhön . Lähinnä päivystys on läsnäoloa ja keskustelua. Tavoitteena on auttaa nuoria eri elämäntilanteissa sekä vähentää päihteiden käyttöä ja mahdollisia väkivaltatilanteita.

Nokialla ringissä on mukana noin 15 päivystäjää, mutta lisää kaivataan. Jos homma kiinnostaa, siihen tarjotaan perjantaina koulutusta. Vakipäivystäjän matkaan pääsee jo samana iltana. Tutustumisilta on maksuton, eikä sido mihinkään.

 

–Katupäivystäjät ovat täysi-ikäisiä, mutta harjoittelijoiksi pääsevät jo 16-vuotiaat. Päivystää voi oman elämäntilanteen mukaan. Porukka on mukavaa ja niin ovat nuoretkin, Laitila innostaa.

 

 

Juha Sihto, Aamulehti

https://www.aamulehti.fi/kulttuuri/spr-kouluttaa-vapaaehtoisia-katupaivy...