Verenluovutustilaisuus Riihimäellä

25.9.2017 14:00 - 19:00
Tapahtuman tyyppi: 
  • Yleisötapahtumat
Järjestäjä: 

Suomessa tarvitaan joka arkipäivä 800 verenluovuttajaa, jotta potilaat saavat tarvitsemansa verivalmisteet. Verivalmisteita tarvitaan esimerkiksi leikkauspotilaiden, onnettomuusuhrien, syöpää sairastavien ja keskoslasten hoitoon. Luovuttamalla verta voit pelastaa toisen ihmisen hengen. Tervetuloa hengenpelastajaksi!

Vapaaehtoiset luovuttajat auttavat Suomessa vuosittain noin 50 000 potilasta. Koska verta ei voi korvata keinotekoisilla aineilla, luovutettu veri on monille vakavasti sairaille todellinen elinehto.

Uusia verenluovuttajia tarvitaan jatkuvasti. Testaa, voitko luovuttaa verta ja aloita jo tänään!

Luovutettu veri erotellaan punasoluiksi, verihiutaleiksi ja plasmaksi. Veripalvelu valmistaa punasolu- ja verihiutalevalmisteet itse lopputuotteiksi asti ja ne käytetään potilaiden hoitoon Suomessa. Verestä erotellun plasmaraaka-aineen Veripalvelu myy kansainvälisille ja kotimaisille yhteistyökumppaneilleen valmistusta varten.

Koska veri jaetaan luovutuksen jälkeen osiin, voit yhdellä luovutuksella auttaa jopa kolmea potilasta. Punasoluja annetaan esimerkiksi leikkauspotilaille ja keskosvauvoille, verihiutaleita syöpäpotilaille ja plasmaa verenvuototautien hoidossa.