Ajankohtaista ystävätoiminnassa - tule mukaan!

Katja Lösönen
Kuvaaja: Katja Lösönen

Syksy on monelle uusien alkujen ja usein myös uusien harrastusten ja vapaaehtoistehtävien aikaa. Mitäpä jos tänä syksynä päättäisit antaa hyvää mieltä paitsi itsellesi, niin myös jollekin muulle? Tämän mahdollistaa esimerkiksi Punaisen Ristin ystävätoiminta.

Tule mukaan ystäväksi ja ilmoittaudu ystävätoiminnan lyhytkurssille

Punaisen Ristin Vaasan suomalainen osasto etsii jatkuvasti uusia ystäviä muun muassa vanhuksille, pitkäaikaissairaille ja hiljattain Vaasaan muuttaneille. Kenelle vain. Ystävänä toimit ihan tavallisen ihmisen taidoin, kanssakulkijana. Vapaaehtoisen ystävän tärkein ominaisuus on kyky kuunnella ja olla läsnä.

Pääset ystäväksi käymällä ystävätoiminnan lyhytkurssin, joka järjestetään seuraavan kerran keskiviikkona 6.9. klo 17-20 osastomme tiloissa (Kauppapuistikko 26). Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 3.9. mennessä.

Jos tämä ajankohta ei käy sinulle, mutta haluaisit lähteä ystäväksi, niin ota yhteyttä: toimisto@sprvaasa.fi tai 0400 878 910.

Syksyn ystäväillat

Osastomme ystäväillat kokoavat yhteen jo ystävinä toimivat vapaaehtoiset ja muut toiminnasta kiinnostuneet. Voit hypätä mukaan ilman mitään ennakkoilmoittautumista. Kokoonnumme syyskaudella 2017 joka kuukauden toinen tiistai klo 18-19.30. Rennon yhdessäolon lisäksi ystäväilloissa kuullaan mm. alustuksia ystävätoimintaan liittyvistä aiheista. Tarjolla on kahvia ja pientä purtavaa.

Ystäväillat syksyllä 2017 (paikkana SPR Vaasan suomalainen osasto, Kauppapuistikko 26)

  • 12.9. MLL:n Irina Pelkkala kertoo MLL:n tukihenkilötoiminnasta: millaista tukea esimerkiksi maahanmuuttajaäidit ja lapset sekä nuoret tarvitsevat ja kuinka voi auttaa vapaaehtoisena
  • 10.10.
  • 14.11.
  • 12.12.

Klikkaa itsesi myös SPR Vaasa Ystäväryhmän jäseneksi Facebookissa.

Ystävävälityksen puhelinajat

Osastomme ystävävälitys yhdistää koulutetut vapaaehtoiset ja ystävää tarvitsevat ystäväpareiksi. Syksystä 2017 lähtien ystävävälitys siirtyy käyttämään puhelinaikoja. Ystävävälitys päivystää tiistaisin klo 16-18 ja torstaisin klo 10-12 puhelinnumerossa 040 350 2993. Jos asiasi ei ole kiireellinen, voit myös laittaa sähköpostia: sprystavat@netikka.fi.

Kaipaatko ystävää?

Yksinäisyyttä voivat kokea nuoret, aikuiset ja vanhukset, ikään, sukupuoleen tai kulttuuritaustaan katsomatta. Yksinäisyyttä voi aiheuttaa esimerkiksi välimatka perheeseen tai uusi ja outo elämäntilanne. Ystävyyden solmiminen voi olla hankalaa monista eri syistä. Punaisen Ristin ystävä voi auttaa. Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat tehtäväänsä koulutettuja. Ennen kaikkea vapaaehtoinen ystävä on kuuntelija ja kanssakulkija. Ystävän kanssa voi käydä kahvilla, teatterissa tai vaikka kävelyllä. Voitte yhdessä miettiä kuinka haluatte tavata.

Jos haluaisit ystävän Punaisen Ristin kautta, ota yhteyttä SPR Vaasan suomalaisen osaston ystävävälitykseen. Ystävävälitys päivystää tiistaisin klo 16-18 ja torstaisin klo 10-12 puhelinnumerossa 040 350 2993. Voit myös laittaa sähköpostia: sprystavat@netikka.fi.