Uutiset

 Mari Aftret Mørtvedt, Punainen Risti
Kuvaaja: Mari Aftret Mørtvedt, Punainen Risti

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän, Kuokkalan ja Palokan osastojen yhteinen Nälkäpäivä -keräys (26.-28.9.2019) on tuottanut yhteensä 23 875,81 euroa (vuonna 2018 yht. 17 245,63 euroa) Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Summalla voidaan esimerkiksi hankkia Punaisen Ristin kenttäsairaalassa 11 937 antibioottikuuria lapsille.

Jyväskylän osaston keräysjohtaja Olli Lehtonen esittää kiitoksensa kaikille keräykseen osallistuneille!

 • 12.11.2019 23:41
 • Marko Tervo
Joonas Brandt
Kuvaaja: Joonas Brandt

Suomen Punainen Risti järjestää valtakunnallisen Pisara -valmiusharjoituksen 26.10.2019. Harjoituksen teemana on vesikriisi, sillä puhdas vesi on kaikille välttämätöntä. Tilanteita, joissa veden tulo keskeytyy tai vesi on pilaantunutta, sattuu Suomessa vuosittain, mutta niihin voi varautua ennalta myös omin avuin.

 • 25.10.2019 15:29
 • Marko Tervo
Joona Jylhälehto
Kuvaaja: Joona Jylhälehto

Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys käynnistyy torstaina 26.9. ja jatkuu lauantaihin 28.9. asti. Punaisen Ristin Jyväskylän, Kuokkalan ja Palokan osastot toivottaa kaikki tervetulleiksi keräämään ja lahjoittamaan. Nälkäpäivä on jo 39 vuoden ajan innostanut suomalaiset auttamaan. Katastrofirahastoon kerätyillä varoilla lievitetään hätää ja kärsimystä Suomessa ja maailmalla.

 • 21.9.2019 21:14
 • Marko Tervo
Saara Mansikkamäki
Kuvaaja: Saara Mansikkamäki
"Suomen Punainen Risti vastaa kirurgisen kenttäsairaalan toiminnasta Bangladeshissa. Jyväskylässä 20.-22.9.2018 järjestetty Nälkäpäivä -keräys tuotti 17 245,63 euroa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Summalla voidaan hannkia esimerkiksi 1014 äitiyspakkausta kenttäsairaalassa synnyttäneille. "

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston hallitus vahvisti Nälkäpäivä -keräyksen tuloksen kokuksessaan 13.11.2018. Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän, Kuokkalan ja Palokan osastojen yhteinen Nälkäpäivä -keräys (20.-22.9.2018) on tuottanut yhteensä 17 245,63 euroa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon (vuonna 2017 yht. 22 502,14 euroa).  Summalla voidaan hankkia esimerkiksi 1014 äitiyspakkausta kenttäsairaalassa synnyttäneille.

- Kiitos kaikille keräyksen osallistuneille, totesi keräysjohtaja Olli Lehtonen Jyväskylän osaston sääntömääräisessä syyskokouksessa.

 • 17.11.2018 22:58
 • Marko Tervo
Sakari Piippo
Kuvaaja: Sakari Piippo

Nälkäpäivän keräystapahtumat vuoden 2018 osalta ovat päättyneet Jyväskylässä. Vielä joitakin keräyslippaita on esimerkiksi liikkeiden kassoilla ja lahjoittaminen niihin on vielä mahdollista. Kiitos kaikille kerääjille ja lahjoittajille sekä keräystä eri tavoin tukeneille! Nyt Suomen Punaisen Ristin nopea avustuskyky kotimaassa ja ulkomailla on turvattu tulevana vuotena Nälkäpäivä -keräyksen turvin. Ilmoitamme, kun Jyväskylän keräystulos on tiedossa.

 • 23.9.2018 22:28
 • Marko Tervo

SPR:n Kuokkalan osasto esittelee toimintaansa Kuokkalan Basaarissa 1.9. klo 10-14! Siellä saat kuulla lisää osaston toiminnasta, ystäväkurssista ym ja voit liittyä jäseneksi tai ilmoittautua Nälkäpäivä-kerääjäksi. Tervetuloa osastollemme!

 • 30.8.2018 20:07
 • KirsiPihlaja

20. – 22.9 järjestetään valtakunnallinen Nälkäpäivä-keräys SPR:n Katastrofirahaston kartuttamiseksi. Kuka vain on tervetullut kerääjäksi ja voi järjestää lipaskeräyksen esim. Kuokkalan torilla, omassa naapurustossaan tai työpaikallaan.

 • 30.8.2018 20:05
 • KirsiPihlaja
Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Petäjävedellä esiintynyt Marja Korhonen valloitti yleisönsä ajatuksia herättävällä puheenvuorollaan"

Ystävätoiminnan kevätjuhlat pidettiin tänä keväänä Petäjävedellä ja Seinäjoella. Juhlat  keräsivät  edellisvuosien tapaan hyvin osallistujia. Molemmissa juhlissa oli noin 120 osallistujaa: ystävätoiminnan vapaaehtoisia, ryhmänohjaajia, ystävävälittäjiä sekä omaishoidon tukitoiminnan vapaaehtoisia.

 • 22.5.2017 09:38
 • erja salmela
Marko Tervo
Kuvaaja: Marko Tervo
"Harjoitukseen osallistuneet kirjattiin jo koulun ovella"

Suomen Punainen Risti järjestää valtakunnallisen Äkkilähtö -valmiusharjoituksen 1.-7.10.2016 välisenä aikana. Äkkilähtö 2016 on Punaisen Ristin valtakunnallinen valmiusharjoitus, jossa vahvistetaan koulujen ja yläkouluikäisten nuorten kriisivalmiutta. Harjoitus toteutetaan yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen kanssa.

Punaisen Ristin Jyväskylän ja Kuokkalan osastot järjestivät oman harjoituksensa Kuokkalan koululla 1.10.2016 kello 12-15.00.

 • 1.10.2016 16:59
 • Marko Tervo
Anna Snickars
Kuvaaja: Anna Snickars
"Punaisen Ristin edellinen valtakunnallinen valmiusharjoitus, Sydäntalvi järjestettiin 16.2.2013. Harjoituksessa mm. vapaaehtoiset auttoivat ihmisiä evakuointikeskukseen. "

Suomen Punainen Risti järjestää valtakunnallisen Äkkilähtö - valmiusharjoituksen 1.-7.10.2016 välisenä aikana. Äkkilähtö 2016 on Punaisen Ristin valtakunnallinen valmiusharjoitus, jossa vahvistetaan koulujen ja yläkouluikäisten nuorten kriisivalmiutta. Harjoitus toteutetaan yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen kanssa.

 • 30.9.2016 23:48
 • Marko Tervo
Erja Salmela
Kuvaaja: Erja Salmela
"Pienryhmissä vaihdettiin ajatuksia ja kokemuksia"

Jyväskylässä järjestetylle Henkisen tuen peruskurssille osallistui lähes 30 henkilöä. Lauantaina ja sunnuntaina pidetty koulutus toteutettiin kahdessa ryhmässä ja kahden kouluttajan voimin. Henkisen tuen kurssilta saa perustietoja onnettomuustilanteiden jälkeisistä kriiseistä, niiden aiheuttamista reaktioista ja niistä selviytymisestä. Koulutus myös kehittää osallistujien henkisen tuen taitoja.

-      Mielestäni tällä kurssilla opetettavat asiat ovat tärkeä osa kansalaistaitoja, sanoo Punaisen Ristin kouluttaja Päivi Salovaara.

 • 26.9.2016 13:18
 • erja salmela
Anne Pälve
Kuvaaja: Anne Pälve
"Keskittyneitä ryhmätyöntekijöitä"

Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirissä järjestettiin ensimmäinen laitosystäväkurssi maahanmuuttajille elokuussa yhteistyössä Vaasan suomalaisen osaston, Vaasan aikuiskoulutuskeskuksen (Oy EduVakk Ab) ja Kirkkopuistikon palvelutalon kanssa. Koulutus on osa opiskelijoiden suomenkielen opiskelua ja siihen osallistui viisi innokasta opiskelijaa, jotka vierailevat Kirkkopuistikon palvelutalossa tämän vuoden loppuun.

 • 20.9.2016 15:15
 • Anne Pälve
Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Tarinateatteri Storian näyttelijät Anneli Tuura ja Mari Vuorisalo eläytyivät vapaaehtoisten tarinoihin"

Länsi-Suomen piirin ystävätoiminnan kevätjuhlia vietettiin tänä vuonna Toholammilla ja Äänekoskella. Molemmissa juhlissa oli toistasataa osallistujaa. Juhlien pääesitysten teemana oli innostuminen ja innostaminen. Esitykset haastoivat pohtimaan vapaaehtoisuuden merkitystä ja elämää yleensä.

 • 23.5.2016 12:25
 • erja salmela
Päivi Karppi
Kuvaaja: Päivi Karppi
"Se pakollinen ryhmäkuva"

Lisää! Lisää! Lisää! Haluan oppia lisää! - oli kirjoitettu päiväpalautteeseen, kun ensimmäinen päivä ensiauttajan kertauskoulutusta oli takana.

Seinäjoen aluetoimistolle kokoontui 10 aktiivista "ensivasteilijaa" kertaamaan ja päivittämään taitonsa, sekä tutustumaan ensiapuohjeissa tapahtuneisiin tarkennuksiin.

 • 20.3.2016 19:37
 • Janne Säilä
Jussi Vierimaa
Kuvaaja: Jussi Vierimaa
"Sisäministeri Petteri Orpo vierailulla Turun vastaanottokeskus Pansiossa. Somalialaiset tytöt Leyla Muse Mohammad (vas) ja Nasteha Mahamed Mahamud. "

Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri suunnittelee vastaanottokeskusten perustamista Kauhavalle, Saarijärvelle, Joutsaan ja Jyväskylään. Kaikilla paikkakunnilla kunta suhtautuu keskusten perustamiseen myönteisesti.

- Vastaanottokeskusten johtajien työpaikat laitetaan hakuun heti. Muut työpaikat tulevat auki lähiaikoina.

- Vastaanottokeskuspaikkakunnilla voidaan järjestää infotilaisuus ja mahdollisuus tutustua keskuksen toimintaan niiden käynnistymisen jälkeen.

Vapaaehtoiset – tervetuloa

 • 15.9.2015 10:56
 • Tero Hintsa

Tervetuloa SPR:n Kuokkalan osaston järjestämään Punaisen Ristin viikon tapahtumaan

- Kuokkalan ostoskeskukseen S-Marketin edustalle torstaina 7.5 klo 11 - 18.

Voit kokeilla onneasi Onnenpyörässä ( 1 € / pyöräytys) - mukavat palkinnot. Lapsille jaetaan ilmapalloja. Voit liittyä SPR:n jäseneksi tai osallistua Nepal-keräykseen. Saat myös tietoa ystävätoiminnasta  ja muista Punaisen Ristin osallistumismahdollisuuksista.

Lisätiedot: Outi Oinonen, 050 5750 013

 • 4.5.2015 15:31
 • Outi Oinonen

Punaisen Ristin Kuokkalan osasto järjestää perhetapahtuman Kuokkalan ostoskeskuksessa torstaina 8.5 klo 12 - 18.

Lapsille jaossa ilmapalloja ja piirrustustehtäviä ja mahdollisuus kuvauttaa itsensa "naamataulun" takana. SPR:n toiminnan esittelyä ja jäsenhankintaa. ONNENPYÖRÄ - yksi pyöritys 1 euron.

Lämpimästi tervetuloa SPR:n toiminnasta kiinnostuneet !

 • 1.5.2014 16:49
 • Outi Oinonen
Erja Salmela
Kuvaaja: Erja Salmela
"Riitta Lätti (edessä), Anne Siekkinen, Pirjo Tahvanainen, Arja Niemi-Honkonen ja Sirkka-Liisa Tanskanen"

Ystävätoiminnan alueellisen tuen kehittämisprojekti järjesti viime viikonloppuna ryhmänohjaajakoulutuksen Punaisen Ristin vapaaehtoisille. Ryhmänohjaajakoulutus antaa valmiudet toimia ikääntyneiden sosiaalista kanssakäymistä edistävien ryhmien ohjaajana. Tarkoitus on innostaa ja antaa uusia ideoita ryhmien vetämiseen sekä keinoja toimia haastavissa tilanteissa. Koulutus sai osallistujilta hyvän vastaanoton ja palaute oli positiivista. Osallistujat vaihtoivat päivän aikana puhelinnumeroita, suunnitelmissa oli myös osastojen välistä yhteistyötä ja vierailuja.

 • 24.3.2014 15:48
 • erja salmela
"Sarjakuvia voit lukea liitteistä!"

Rasismin vastaista viikkoa vietettiin Länsi-Suomen piirissä järjestämällä Asennetalkoot-tempauksia eri puolilla piiriä.Lapuan osasto käynnisti ensimmäisen kansainvälisen klubin Länsi-Suomen piirissä ja Kuokkalan osasto vieraili kouluilla. Vaasan osastolla järjestettiin Läksyhelppi -koulutus. Asenne talkoissa oli mukana myös useita yhteistyökumppaneita, kuten Jyväskylässä Oiva ja Ilona -hanke useilla tapahtumilla viikon mittaan.

Sarjakuvan keinoin rasismia vastaan

 • 22.3.2014 13:29
 • Tero Hintsa
Jooel Niittynen
Kuvaaja: Jooel Niittynen
"Pakolaisteltan pystys ja sisustaminen on käynnissä Sisko Sieväsen toimesta. Selin Kuokkalan osaston puheenjohtaja Riitta Lätti"

PAKOLAISTELTTA KIRJASTOLLA

SPR:n Länsi-Suomen piiri, Kuokkalan osasto ja Monikulttuurisuuskeskus Gloria järjestivät maanantaina 17.3 Jyväskylän kirjastolla pakolaistapahtuman, jossa ihmisillä oli mahdollisuus eläytyä pakolaisteltan tunnelmaan. Runsas 100 kiinnostunutta kävi tutustumassa tarjontaan.

TIKAN KOULULLA KESKUSTELTIIN ENNAKKOLUULOISTA

 • 19.3.2014 19:27
 • Outi Oinonen

SPR.n Kuokkalan osaston kevätkokous pidetään maanantaina 31.3.2014 klo 18.00 alkaen SPR:n Länsi-Suomen piirin toimistolla, os. Ailakinkatu 5.  Käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Kokouksen aluksi on kahvitarjoilu.

Lämpimästi tervetuloa!

Osaston hallitus

 • 19.3.2014 18:51
 • Outi Oinonen
Kuva Suomen Punaisen Ristin Kuvapankki
Kuvaaja: Kuva Suomen Punaisen Ristin Kuvapankki
"Jyväskylässä kävelykadulla Halaan sinua tapahtuma 14.2. kello 10.00 alkaen!"

Punainen Risti on ystävänpäivän alla huolissaan vanhusten yksinäisyyden lisääntymisestä. Vanhusten yksinäisyys lisääntyy lähitulevaisuudessa väestörakenteen muuttuessa. Vuoteen 2030 mennessä yli 65-vuotiaiden määrän on arvioitu kasvavan yli puolella miljoonalla. Väestöennusteen mukaan määrä on vuonna 2030 noin 1 525 000. Suomessa oli vuoden 2012 lopussa 1 018 000 yli 65-vuotiasta henkilöä (Tilastokeskus).

 • 10.2.2014 18:57
 • Tero Hintsa

PipoBaari

Myydään käsintehtyjä PIPOJA Kuokkalan osaston ystävätoiminnan tukemiseksi.
Kaikki pipot maksavat 5 euroa.

Ota yhteys ystävätoiminnan yhdyshenkilöön:
Riitta Lätti
044-529 3770
riittalatti2@gmail.com

 

 • 22.10.2013 10:01
 • Riitta Lätti
"Kuokkalan osaston Sydäntalvi synnytti hyvää keskustelua yhteistyöstä!"

Meitä oli viisi Punaisen Ristin Kuokkalan osaston aktiivia, 23  palvelutalon asukasta ja koko lauantaina työvuorossa oleva henkilökunta, kahdeksan henkilöä, osallistumassa valtakunnalliseen Sydäntalvi- valmiusharjoitukseen 16.2 Kotikaaren palvelutalossa Jyväskylän Kuokkalan kaupunginosassa.

Harjoituksen aluksi Kuokkalan osaston vapaaehtoiset ja henkilökunta pitivät yhteispalaverin, jossa käytiin läpi palvelutalon mahdollisia uhkatilanteita ja vapaaehtoisten mahdollisuuksia olla niissä auttamassa.

 • 18.2.2013 11:09
 • Tero Hintsa
Katja Lösönen
Kuvaaja: Katja Lösönen
"Uskalla olla ystävä myös hänelle, jolla ei ole ystäviä!"

Uskalla olla ystävä myös hänelle, jolla ei ole ystäviä!

Punainen Risti on huolestunut yksinäisyydestä ja haastaa ystävänpäivän kunniaksi kaikki mukaan ystävätoimintaan.

Kaikki tarvitsevat ystäviä, mutta valitettavan moni viettää arkeaan yksinään. Yksinäisyyteen voi löytyä ratkaisu Punaisen Ristin ystävätoiminnasta, jossa vapaaehtoiset tuovat iloa yksinäisten arkeen. Ystävätoiminta tarjoaa hyvän mielen niin vapaaehtoiselle kuin avunsaajalle. Monet vapaaehtoiset kertovatkin saavansa toiminnasta enemmän kuin sille antavat.

 • 26.1.2013 18:24
 • Vierailija (ei varmistettu)

SPR:n Kuokkalan osasto jakaa tänä keväänä perinteiseen tapaan neljä 35 euron arvoista stipendiä Kuokkalan ja Huhtaharjun yläkoulujen 9-luokkalaisille (kahdelle tytölle ja kahdelle pojalle).

Stipendit jaetaan opettajakunnan päätöksellä oppilaille, jotka ovat osoittaneet hyvää toveruutta ja edistäneet suvaitsevaisuutta omassa ympäristössään.

 • 5.5.2012 00:00
 • Outi Oinonen