Loimaan osasto ja Rompeloimaa 5.8.2017

Juhani Kankare
Kuvaaja: Juhani Kankare
"Rompetta oli myös ulkona"
Juhani Kankare
Kuvaaja: Juhani Kankare
"Rompetta moneen lähtöön"
Juhani Kankare
Kuvaaja: Juhani Kankare
"Jalkakäytävälle maalatut "räsymatot""
Petri Saarinen
Kuvaaja: Petri Saarinen
"Ensiapuryhmä oli myös paikalla"
Juhani Kankare
Kuvaaja: Juhani Kankare
"Arpakauppa käy vilkkaana"
Juhani Kankare
Kuvaaja: Juhani Kankare
"Puuhanaisia"

Loimaan osasto ja Rompeloimaa 5.8.2017

Rompepäivät järjestettiin jo 24. kerran. Peltoisten kyläyhdidtys on päävastuussa tapahtuman järjestelyistä. Tänä vuonna toimintaa oli siirretty myös keskustaan ja Turuntielle. Punaisen Ristin Loimaan osastokin avasi oman "rompekojunsa" toimipisteessään Turuntie 13:ssa. Erikoista tälle vuodelle oli keskustan liikkeiden jalkakäytäville maalatut värikkäät räsymatot hapsuineen. Päiväpirtin eteen laitoimme kuitenkin aidon räsymaton!

Koko elokuun alku on ollut kiireistä aikaa Päiväpirtissä. Tavaraa on tullut myyntiin lahjoituksina ja omia "rompevarastoja" on käyty läpi. Perjantai-iltana oli ystäväkokous ja sen myötä myymälä saatiin viimeisteltyä tapahtumaa varten. Sään salliessa oli myös tarkoitus levittäytyä jalkakäytävälle tavaroinemme, saadaksemme enemmän näkyvyyttä.

Rompeväki on aikaisin liikkeellä, joten avasimme ovet klo 8.00. Heti oven suussa oli arpajaispöytä ja tällä kertaa jokainen arpa voitti. Jännä  ilmiö monella arvanostajalla: tämä arpa on varmaan tyhjä; vaikka kaikki voittivat! Rompelaatikoissa oli tavaraa periaatteella "maksa mitäs tahrot" Niitä pengottiin paljon ja kauppa kävi. Osa tavaroista oli hinnoiteltu, mutta tinkaamisen varaa löytyi. Moni löysi etsimänsä ruusulautasen, enkelin, pöytäliinan, puseron, kengät, ym. Heräteostoksiakin tehtiin.

Vapaaehtoiset hoitivat markkinoinnin, hinnoittelun ja myynnin. Sai rauhassa katsella ja myös palvelu pelasi. Myyjien läsnäolo asiakkaiden tullessa sisään oli hienoa. Kaikki otettiin vastaan ystävällisesti ja pirtillä vallitsi rauhallinen tunnelma. Rompepäivä omassa tilassa onnistui hyvin.

Kävijöitä ja ostajia oli kiitettävästi. Nyt ei kuitankaan voinut sanoa, että kaupan ovet kävi tiuhaan, kun ovet olivat koko päivän avoinna aurinkoiseen elokuun päivään.

Ensiapuryhmä oli työssään rompealueella.Heillä oli ollut melko rauhallista, pienimuotoisia avunantoja kuitenkin. Onneksi ei sattunut mitään vakavampaa.

Kiitänkin Loimaan osastoa joustavuudesta uusien haasteiden ja toimintatapojen toteuttamisesta.

Tuula Aalto, Loimaan osasto