Päihdetyö

Punaisen Ristin päihdetyötä myös Hämeen piirissä

Päihdetyö on tärkeä osa Punaisen Ristin perustehtävää: elämän ja terveyden suojelua sekä ihmisoikeuksien puolesta puhumista. Tavoitteenamme on tiedon ja tietoisuuden lisäämisen avulla ehkäistä päihteiden kokeilua ja käyttöä sekä vähentää niiden käytöstä aiheutuvia haittoja. Päihdetyön tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia tukevia valintoja.

Päihdetyö koostuu pääsääntoisesti päihdetyön kursseista sekä festarityöstä. Ehkäisevän päihdetyön peruskurssi on päihdeneuvojakurssi (PäNe). Päihdeneuvojat voivat toimia oppilaitoksissa, vanhempainilloissa sekä oman alueensa verkostoissa ja toimintaryhmissä. Ohjaavan ja tukevan päihdetytyön peruskurssi on varhaisen puuttumisen kurssi (VarPu). Kurssi on suunnattu päihteiden käyttäjiä kohtaaville ja esimerkiksi festareilla toimivat päihdetyön vapaaehtoiset kouluttautuvat mukaan tämän kurssin kautta. Kursseja järjestetään yleensä kaksi kertaa vuodessa, VarPu -kurssi keväisin ja PäNe syksyllä. Löydät kaikki päihdetyön kurssi-ilmoitukset Punaisen Ristin tapahtumahausta, kirjoita hakukenttään sana päihde. 

Päihdetyön toimintaryhmä Potkuri

SPR Hämeen piirissä toimii päihdetyön toimintaryhmä Potkuri. Ryhmää ylläpitävät koulutetut päihdetyön vapaaehtoiset. Potkuri-ryhmä toimii Tampereen alueella ja lähikunnissa, mutta siihen voi liittyä kuka tahansa Hämeen piirissä päihdetyöstä kiinnostunut. Potkuri -ryhmä järjestää teemailtoja tai vapaaehtoisryhmätapaamisia päihdetyön vapaaehtoisille muutamia kertoja vuodessa. Ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti päihdetyönkurssin käyneille henkilöille, mutta kaikki uudet päihdetyöstä kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Potkuri -ryhmäläiset saat kiinni osoitteesta: potkuri@gmail.com

Voit lukea lisää päihdetyöstä myös päihdetyön omilta sivuilta.