Valet 2017

Det nationella ungdomsutskottet fungerar som en röst och representant för unga. Ungdomsutskottet tar ställning till Röda Korsets beslut och verksamhet och ser till att Röda Korset är även för unga både en pålitlig hjälp och en engagerande verksamhetsmiljö där unga kan få bära ansvar, påverka organisationens ärenden och utföra frivilligarbete på ett för dem intressant sätt.

Nu är det dags att välja Nationellt ungdomsutskott för verksamhetsperioden 2017-2020. Man kan ställa upp som kandidat för ungdomsutskottet mellan 6.8 – 3.9.2017 genom att fylla i en elektronisk blankett. Läs mer på sidan Ställa upp som kandidat.

Ungdomsutskottets val hålls elektroniskt den 24.9.2017. I valet kan 15-28 –åriga ungdomar som valts till röstberättigade representanter för distrikten rösta. Ifall du vill rösta i valet (självklart vill du det!), läs mer på Röstare-sidan. Distrikten meddelar de röstberättigade representanterna till valkommittén via elektronisk blankett innan 15.9.2017.

För valet finns en reklam som man kan delat ut elektroniskt eller utskriven som en flyer/affisch, I sociala media kan man följa valet med hashtag #vanutovaalit och #sprnuoret.