Pakolaispäivänä jaettiin ruusuja maahanmuuttajille

Punainen Risti muisti pakolaisia punaisella ruusulla maailman pakolaispäivänä

Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset järjestivät hyvän mielen tempauksen Raumalla asuville pakolaisille maailman pakolaispäivänä tiistaina 20. kesäkuuta. Vapaaehtoiset halusivat tuottaa hyvää mieltä viemällä ruusun jokaiselle kuntaan muuttaneelle kiintiöpakolaiselle tai oleskeluluvan saaneelle turvapaikanhakijalle. Tempauksen idea on saatu Norjan Punaisesta Rististä ja se toteutettiin nyt ensimmäisen kerran Suomessa. Paikkakuntina olivat Rauma ja Oulu.

- Haluamme viestittää ruusun saajaille, että he ovat tärkeitä ja samanlaisia kuntalaisia kuin me muutkin, sanoo monikulttuurisuustoiminnan yhteyshenkilö Iina Väänänen Punaisen Ristin Rauman osastosta.

Ruusun saajia oli noin 80, joista valtaosa opiskelee Winnovassa ja Sataedussa. Myös kaupungissa asuvissa perheissä vierailtiin.

Maailman pakolaispäivää vietetään vuosittain 20. keräkuuta. YK:n teemapäivänä huomioidaan kodeistaan väkivaltaisten konfliktien, sään ääri-ilmiöiden tai muiden yllättävien mullistusten takia lähteneiden pakolaistan asema ja oikeudet.