Valkeakosken osaston lasten kesäkerho kerää kiitoksia

"Ohjaajat Janette, Veronika ja Heidi"

 

Aurinkoinen keli ja mukava ohjelma keräsivät iloisen joukon lapsia vanhempineen Tehtaan kentälle keskiviikkona 15.6. Valkeakoskella. Käynnissä oli jo toinen kerta Punaisen Ristin paikallisosaston järjestämästä lapsille ja lapsenmielisille suunnatusta Kesäkerhosta, jossa keskityttiin tänään piirtämiseen ja maalaamiseen.

Kerhon ideoijat ja ohjaajat Janette, Veronika ja Heidi kertovat, että kerhon idea lähti nimenomaan kaikille avoimesta toiminnasta. Kerhoon voikin tulla kuka tahansa taustasta ja lapsen iästä riippumatta. Keskiviikon kerhossa noin 30 lapsen joukosta löytyi seuraa ja tekemistä jokaiselle ja vanhemmatkin saivat mukavaa juttuseuraa toisistaan. Erikokoisten taideteosten ja kasvomaalausten lisäksi ehdittiin juosta pitkin nurmikenttää pallon ja kavereiden perässä.

Paikalla olleet vanhemmat kiittelivät kerhoa. Päiväkodista lomailevat lapset kaipaavat ikäistään seuraa, ja kun monet kerhot ovat tauolla, vastaa SPR:n Valkeakosken osaston kesäkerho sopivasti kysyntään. Kerhon ajankohta aamupäivällä kello 10-12 vaikutti sopivan lapsiperheiden aikatauluihin, ja rennon ohjelman ansiosta osallistujat voivat myös tulla ja mennä oman aikataulunsa mukaan.

Innostuitko vastaavasta? Katso sivun alareunasta Valkeakosken kesäkerhon ohjaajien vinkit!

Kerhoon ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset, mutta alle 5-vuotiailla tulee olla mukana huoltaja tai muu aikuinen. Kerho on maksuton ja kerhossa olijat ovat tapahtumassa omalla vastuullaan.

Kerho kokoontuu Tehtaan kentän viheralueella, joka on päätykatsomon vieressä.

Tervetuloa mukaan!

 

 

Innostuitko?Tässä Valkeakosken kesäkerhon ohjaajien vinkkilista kesäkerhon toteuttamiseen:

- Innostuneet ohjaajat ovat kerhon sydän! 

- Osaston väen myötämielisyys: toisaalta luottamus ohjaajien taitoon suunnitella ja toteuttaa kerhoa itsenäisesti, toisaalta tuki ja auttaminen tarpeen mukaan.

- Kerhon ajankohdassa on hyvä huomioida mm. lasten päivärytmi, suositut loma-ajat ja paikkakunnan muu tarjonta kuten kerhojen kesätauot. Valkeakoskella toimiva aika oli klo 10–12.

- Kahden tunnin pituinen kerhokerta tuntui ohjaajista hieman pitkältä, mutta toisaalta vanhemmat kiittelivät mahdollisuutta tulla ja lähteä oman aikataulun mukaan. Kerhokertojen määrään vaikuttavat ohjaajien omat aikataulut ja jaksaminen.

- Paikkaa voi tiedustella esimerkiksi paikalliselta urheiluseuralta. Ulkotilojenkin käyttöön on kohteliasta kysyä lupa. Hyvä paikka on sellainen, jossa pääsee katokseen/sisätiloihin sateen sattuessa ja jossa on vessat käytettävissä. Huomioikaa paikkaa valitessa turvallisuus: esimerkiksi sokkeloinen rakennus tai portaat voivat aiheuttaa vaaratilanteita suuren lapsiryhmän kanssa.

- Kerhokertojen ohjelmaan kannattaa panostaa ja varautua isoon sekä pieneen ryhmään ja eri-ikäisiin lapsiin. Hyödyntäkää rohkeasti ohjaajien omia vahvuuksia ja etsikää netistä helposti toteutettavia vinkkejä. Jokaiselle kerralle kannattaa varata leluja ja pelejä ulkoleikkejä varten, sillä esim. kaikki eivät mahtuneet samaan aikaan maalaamaan. Kasvomaalaus oli loistoidea!

- Kuumalle päivälle kannattaa varata reilusti juotavaa, esim. pillimehuja, vesikanisteri ja kertakäyttömukeja.

- Muistakaa markkinoida kerhoa! Facebook-tapahtuma, Facebookin lapsiperheille suunnatut ryhmät tai esimerkiksi päiväkotien ilmoitustaulut toimivat hyvin. Mainoksesta kannattaa tehdä innostava ja siinä täytyy olla selkeästi ilmaistuna ajankohdat ja paikka. Apua saatte myös piiritoimistosta.

Punaiselta Ristiltä löytyy valmista materiaalia lasten kanssa toimimiseen mm. Reddie Kids -lastenkerhoista sekä sukupolvien väliseen kohtaamiseen kannustavasta Terhokerhosta. Lisätietoa ja materiaalia saat nuorisotoiminnan suunnittelijalta piiritoimistosta, mari.rantio@redcross.fi, 040 8093436.