Helsingissä järjestetty Suomen Punaisen Ristin yleiskokous linjasi koko järjestön toimintaa vuosille 2018-2020

Marko Tervo, Punainen Risti
Kuvaaja: Marko Tervo, Punainen Risti
"Yleiskokouksessa äänestettiin hallituksen jäsenistä. "
Tero Hintsa, Punainen Risti
Kuvaaja: Tero Hintsa, Punainen Risti
"Tässä on Länsi-Suomen piirin viralliset yleiskokousedustajat ryhmäkuvassa yhteisen valmistavan kokouksen jälkeen."
Marko Tervo, Punainen Risti
Kuvaaja: Marko Tervo, Punainen Risti
Marko Tervo, Punainen Risti
Kuvaaja: Marko Tervo, Punainen Risti
"Suomen Punaisen Ristin hallituksen jäsenyydestä toimikausien tultua täyteen luopuva Alpo Tanskanen Jyväskylän osastosta piti kiitospuheenvuoron. Hän totesi, että "Punaisen Ristin vapaaehtoistyö ei ole harrastus, vaan elämäntapa". "
Marko Tervo, Punainen Risti
Kuvaaja: Marko Tervo, Punainen Risti
"Punaisen Ristin lipt Mannerheimintien varressa"

Suomen Punaisen Ristin Yleiskokous järjestettiin Helsingissä Finlandia -talossa 10.-11.6.2017.  Jokaisella osastolla on yksi äänivaltainen edustaja jokaista alkavaa 200 jäsentä kohden eli Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osastolla on yhteensä kuusi äänivaltaista edustajajaa tässä kokouksessa. Jyväskylän osaston virallisia äänivaltaisia edustajia olivat  Ilkka Mikkonen, Sanna Mäntysaari, Ritva Salomaa, Nita Sammalisto, Maarit Ryhänen sekä Marko Tervo.

Järjestön puheenjohtajaksi valittiin Pertti Torstila (Hämeen piiri). Varapuheenjohtajiksi Ann-Mari Audas-Wilman, Otto Kari (Helsingin ja Uudenmaan piiri) ja Sami Laitinen (Oulun piiri). Hallitukseen valittiin lisäksi Henri Backman (Hämeen piiri), Outi Forsblom (Savo-Karjalan piiri), Eija Karine (Kaakkois-Suomen piiri), Katja Kuusela (Helsingin ja Uudenmaan piiri), Marju Pihlajamaa (Satakunnan piiri) ja Markku Suokas (Varsinais-Suomen piiri).

Suomen Punaisen Ristin hallituksen jäsenyydestä toimikausien tultua täyteen luopuva Alpo Tanskanen Jyväskylän osastosta piti kiitospuheenvuoron. Hän totesi, että "Punaisen Ristin vapaaehtoistyö ei ole harrastus, vaan elämäntapa". Hän esitti kiitoksen kaikille Punaisen Ristin vapaaehtoisille koko maahan.

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Pirkko-Liisa Ollila (Hämeen piiri) ja varapuheenjohtajaksi Päivi Kuntze (Varsinais-Suomen piiri). Lisäksi valittiin valtuuston jäsenet ja heidän varajäsenensä. Alpo Tanskanen Jyväskylän osastosta valittiin valtuuston jäseneksi kaudelle 2018-2020.

Toimintalinjaus vuosille 2018-2020 hyväksyttiin yleiskokouksessa.  Jyväskylän osaston hallitus päätti huomoida toimintalinjauksen suositukset tulevien vuosien toiminnan suunnittelussa kun se piti hallituksen kokouksen yleiskokouksen jälkeen tiistaina 13.6.2017.   Toimintalinjauksen pääkohdat esitellään seuraavassa videossa:

https://youtu.be/BMWIoGI3h9M

Suomen Punaisen Risti uudet 1.1.2018 voimaan tulevat säännöt myös vahvistettiin yleiskokokouksessa.   Yleiskokous päätti myös, että järjestön vuosittaista pääkampanjaa Nälkäpäivää, ei siirretä toukokuulle, vaan jatkossakin se järjestetään syyskuussa.

Seuraavan yleiskokouksen järejstää Österbottens Svenska Disktrikt kesäkuussa 2020 Vaasassa.

 

Lisätietoja: Tiedottaja Marko Tervo jyvaskyla@punainenristi.fi, 040-754 0038