Päivi Kuntze valittiin Punaisen Ristin valtuuston varapuheenjohtajaksi

"Päivi Kuntze, Turunmaan piirin puheenjohtaja"
Leena Koskela
Kuvaaja: Leena Koskela
"Sami Laitinen, Otto Kari, Pertti Torstila ja Ann-Mari Audas-Willman."

Suomen Punaisen Ristin varsinaisessa yleiskokouksessa Helsingissä viime viikonloppuna valittiin uudet luottamushenkilöt seuraaville kolmelle vuodelle.

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Pirkko-Liisa Ollila (Kangasala) ja varapuheenjohtajaksi Päivi Kuntze (Turku). Lisäksi valittiin valtuuston jäsenet ja heidän varajäsenensä.

- Valtuustossa haluan työskennellä piirien, osastojen, valtuuston ja hallituksen välisen avoimen keskustelun ja tiedonkulun puolesta.
- Digitalisoituminen on valtava mahdollisuus ja se voi olla myös tapa saada lisää nuoria kiinnostumaan toiminnasta.
- Punainen Risti on luotettava auttaja yhteiskunnassa ja niin sen pitää olla tulevaisuudessakin.
- Tulen työskentelemään lujasti Punaisen Ristin puolesta ja sen puolesta, että kaikilla ruotsinkileisillä piireillä ja osastoilla asiat ovat hyvin jatkossakin! Tarvitsen paljon apua kaikilta kokeneemmilta Punaisen Ristin aktiiveilta, mutta yhdessä olemme vahvoja! sanoo Päivi Kuntze, valtuuston varapuheenjohtaja.

Suomen Punaisen Ristin puheenjohtajaksi on valittu suurlähettiläs Pertti Torstila. Hän on johtanut järjestöä jo kolme vuotta.

Järjestön varapuheenjohtajiksi on valittu Ann-Mari Audas-Willman (Vaasa), Otto Kari (Helsinki) ja Sami Laitinen (Oulu). Hallitukseen valittiin lisäksi Henri Backman (Tampere), Outi Forsblom (Tikkala), Eija Karine (Savitaipale), Katja Kuusela (Espoo), Marju Pihlajamaa (Punkalaidun) ja Markku Suokas (Turku.

Helsingin Finlandia-talossa kokoontui yli tuhat Punaisen Ristin toimijaa lauantaista sunnuntaihin 10.-11.6.2017. Yleiskokouksessa päätettiin myös strategisisista päälinjoista seuraaviksi kolmeksi vuodeksi. 

- Pertti Torstila, Punaisen Ristin puheenjohtaja, sanoo, että turvapaikanhakijat ovat kahden vuoden ajan olleet Punainen Ristin työn keskipisteessä, mutta järjstö ei ole yhden asian liike. Järjestö tekee lukemattomia työtunteja kaikilla inhimillisen avustustyön saroilla Suomessa ja maailman kriisialueilla. Ystävätoimintamme parhaimmillaan on vastaus eriarvoisuuden, yksinäisyyden ja syrjäytymisen torjuntaan. Asenteet Suomessa ovat koventuneet. Heikkojen tukemista ei välttämättä nähdä tärkeänä, myönteisenä asiana. Edessä on iso työmaa.
- Suomen Punainen Risti on tulevaisuuden rakentaja, joka ei tyydy nojaamaan menneisyyden menestystarinoihin. 140-vuotisella järjestöllämme on ollut suuri rooli itsenäisen Suomen 100-vuotisessa historiassa. Toimintamme vaiheet kertovat maamme kasvusta köyhästä avuntarvitsijasta vauraaksi hyvinvointiyhteiskunnaksi, jolla on varaa ja halua auttaa muita omassa maassa ja rajojemme ulkopuolella, Torstila muistuttaa.  

Lisätietoja: