Kesällä opitaan humanitaarista oikeutta ja samoillaan metsässä

Jani Rutanen
Kuvaaja: Jani Rutanen
"Konfliktin keskellä peli pelattiin Porissa kesällä 2013."
"Konfliktin keskellä peliä Porissa kesällä 2013."
"Konfliktin keskellä peliä Porissa kesällä 2013."
"Konfliktin keskellä peliä Porissa kesällä 2013."

Punainen Risti on kehittänyt humanitaarisen oikeuden eli sodan oikeussäännöistä kertovan roolipelin Konfliktin keskellä. Peli pureutuu sodan sääntöihin, Punaisen Ristin rooliin ja asemaan sota- ja konfliktitilanteissa sekä pakolaiskysymyksiin laajemmin ja toimii samalla interaktiivisena opetusmetodina humanitaarisen oikeuden kysymyksissä.

Tänä vuonna SPR Hämeen sekä Helsingin ja Uudenmaan piirit järjestävät pelin yhteistyössä Säihke-partioleirillä Hangossa heinäkuussa. Peli on yksi osa partiolaisten leiriä ja se tarjotaan ekskursiona 15-17-vuotiaille leiriläisille. Roolipeliä on tehty aiemminkin yhteistyössä partion kanssa.

Konfliktin keskellä roolipelissä pelaajat asetetaan pakolaisen asemaan. Pelin aikana pelaajat pakenevat sotaa ja käyvät läpi pakolaisten matkalla kohtaamia vaaroja ja tilanteita. Roolipeli tutustuttaa osallistujia sodan oikeussääntöihin, uhrin oikeuteen saada apua sekä Punaisen Ristin rooliin aseellisessa konfliktissa. Pelissä vapaaehtoiset toimivat pelinvetäjinä eri tehtävissä ja pääsevät toteuttamaan humanitaarisen oikeuden toimintaa ja syventämään tietotaitoja Punaisesta rististä ja sen roolista auttajana. Roolipeli lisää ymmärrystä niihin seikkoihin, joita pakolaiset kohtaavat matkallaan.

Konfliktin keskellä -roolipeli järjestetään 13.-15.7.2017 Hangossa ja peliin voi edelleen ilmoittautua mukaan vapaaehtoiseksi. Vapaaehtoisena voit toimia apuna pelin rakentamisessa, pelin vetäjänä rasteilla sekä muissa mahdollisissa tehtävissä. Voit tulla mukaan ilman aiempaan kokemusta tai harjoittelemaan lisää! Perehdytämme kaikki mukaan.

Ilmoittautuminen vapaaehtoiseksi ja lisätietoa tehtävistä Konfliktin keskellä 2017

Voit tutustua myös Säihke-partioleiriin

Pelitunnelmista voit saada vilauksen Youtube-videosta.

Lisätietoja voit tiedustella SPR Hämeen piirin vapaaehtoistoiminnan koordinaattorilta Hanne-Miia Ollikaiselta, hanne-miia.ollikainen@redcross.fi, 040 0170237

Nähdään ja aurinkoa kaikkien kesäpäiviin!