Hätäapukeräys Itä-Afrikan nälänhädän uhreille käynnistyy Jyväskylässä

Pedram Yazdi / ICRC
Kuvaaja: Pedram Yazdi / ICRC

Itä-Afrikassa ja Jemenissä jo yli 20 miljoonaa ihmistä joutuu päivittäin taistelemaan saadakseen riittävästi syötävää. Suomen Punainen Risti aloittaa Pysäytä nälkä -hätäapukeräyksen.

Pitkään jatkunut kuivuus ja konfliktit ovat synnyttäneet kestämättömän tilanteen etenkin Somaliaan, Etelä-Sudaniin, Keniaan, Etiopiaan ja Jemeniin. Pelkästään Somaliassa on Suomen väestön kokoinen joukko ihmisiä, jotka altistuvat ravinnon puutteen vuoksi muun muassa tarttuville taudeille. Yli viidestä miljoonasta suurin osa on naisia ja lapsia.

– Aikuiset voivat sinnitellä kuukausiakin vähällä ruualla, mutta aliravitsemus vaikuttaa ratkaisevasti lasten fyysiseen ja henkiseen kehitykseen. Ravintoaineiden puute aiheuttaa infektioherkkyyttä, kun keho ei pysty muodostamaan tarvitsemiaan vasta-aineita. Sateiden alkaessa vesivarastot saastuvat helposti ja vaikeaa ripulia aiheuttava kolera yleistyy, kertoo Suomen Punaisen Ristin Itä-Afrikan alue-edustaja, infektiolääkäri Terhi Heinäsmäki.

Punaisen Ristin Jyväskylän osasto käynnistää lipaskeräyksen tiistaina 30.5.2017 ja keräys jatkuu keskiviikkona 31.5.2017. - Keräyslippaita on jaossa Jyväskylän osaston tiloissa molempina päivinä kello 10-16, osoitteessa Sammonkatu 4 kertoo keräysjohtaja Ritva Salomaa. Ota mukaasi sään mukaiset vaatteet ja kuvallinen henkilöllisyystodistus.  Kiitos avustasi!

Lahjoita Pysäytä nälkä -keräykseen
  • Lähetä viesti SPR20 numeroon 16499 (20 €).
  • Tee tilisiirto tilille FI06 2219 1800 0680 00. Viite: 5209.
  • Lahjoita netissä tai aloita oma nettikeräys.
  • Lahjoita keräyslippaaseen tai tule lipaskerääjäksi.
  • Katso muut lahjoitustavat täältä

Lisätietoja: Keräysjohtaja Ritva Salomaa,  0400-544 575