Kuin kotiin tulisi – Täyttä elämää -verkosto Kallio-Käpylän osastossa

"Netin saloihin ryhmää tutustuttamassa Jouni Ahonen Lähiverkko-projektista"

Täyttä elämää eläkkeellä –valmennukset käynnistyivät viimein Helsingissäkin keväällä 2016. Heti ensimmäisestä valmennuksesta lähtien osallistujat toivoivat jotain jatkoa valmennukselle. Yhteinen sävel kun tuntui löytyvän osallistujien kesken kaikissa valmennuksissa.

Marja Pakaste Kallio-Käpylän osastolta kävi muutamissa Helsingin valmennuksissa kertomassa omasta polustaan eläkkeelle ja Punaiseen Ristiin. Taisi olla juuri Marja, joka sitten ehdotti syksyllä 2016, että Kallio-Käpylän osasto voisi tarjota ’olohuoneen’, jossa osallistujat voisivat jatkossa tavata toisiaan ja suunnitella toimintaansa ryhmän omista kiinnostuksen kohteiden mukaiseksi.

Verkoston perustamiskokous pidettiin lokakuun lopussa. Kokoukseen kutsuttiin siihen mennessä Helsingissä valmennuksen läpikäyneet 30 henkeä, joista 19 saapui paikalle. Ryhmä valitsi nimekseen Täyttä elämää –verkosto ja aloitti toiminnan suunnittelun jo heti ensimmäisessä tapaamisessa. Tällöin päätettiin mm. perustaa lukupiiri, johon ilmoittautui mukaan kymmenkunta kiinnostunutta. Lukupiiri on kokoontunut säännöllisesti kevään ajan ja jatkaa kokoontumisia myös syksyllä.

Täyttä elämää -verkosto tapaa noin kerran kuussa joko Kallio-Käpylän osaston tiloissa tai sovitussa kohteessa, kuten esimerkiksi maaliskuussa lopussa Ateneumin taidemuseossa. Maaliskuun 1. päivänä verkosto kokoontui osaston tiloissa teemalla ’Ikäihmiset verkkomaailmassa’. Netin saloihin osallistujat perehdytti Jouni Ahonen Lähiverkko-projektista.

’On kuin oltaisiin tunnettu jo kauankin’, ’Kuin kotiin tulisi’ ja ’Fantastinen konsepti, pelastusrengas minulle’ – kommentoivat verkostolaiset kysyttäessä, mitä ryhmään kuuluminen merkitsee sinulle. Kuvassa Anita, Sinikka, Hannele, Hellevi, Merja  ja Seija pitelevät projektityöntekijän verkostolle lahjoittamaa Nestori Nurjamieli –peliä. Verkostolla olikin seuraavaksi luvassa lautapeli-ilta.

Verkoston toiminta suunnitellaan yhdessä ja kullekin tapaamiselle nimetään aina vastuuhenkilö. Aktiivisimmat verkoston jäsenet ovat olleet mukana järjestämässä joulu- ja ystävänpäivän kahveja osaston tiloissa sekä käyneet tutustumassa läheiseen palvelutaloon ja sen vapaaehtoistoimintamahdollisuuksiin. Muutamat ovat aloittaneet palvelukeskuksessa vapaaehtoisena ns. ystävärinkitoimintaa. Pieni joukko jäseniä oli myös tammikuussa mukana valitsemassa Docpoint-dokumenttifestivaaleille ikäryhmäänsä kiinnostavia dokumentteja. Toiminta on siis hyvinkin monipuolista.

Jos kiinnostuit ja haluaisit mukaan verkoston toimintaan, ota yhteyttä Marja Pakasteeseen Kallio-Käpylän osastoon: marja.pakaste@kolumbus.fi

 

 

Kuvat ja teksti: Merja Joro