Auttajakurssi 11.5.2017

Torstai 11.5.2017 oli jännittävä päivä osastollemme.

SPR:n juhlavuoden teemalla pidimme Lemun kirjastossa "Auttajakurssin" kaikille niille, jotka halusivat päivittää ensiaputaitojaan. Rastimuotoinen koulutus koostui hengityksen turvaamisesta (hengitysteiden avaaminen, kylkiasento sekä tukehtumisvaarassa olevan ensiapu), verenvuodon tyrehdyttämisestä ja autettavan suojaamisesta kylmältä.

Tehotunti alkoi teoriaosuudella, jossa ryhmämme aktiivi Aku kertoi seikkaperäisesti toimista, joita kussakin ensiaputilanteessa tarvitaan päästäkseen toivottuun lopputulokseen. Me opiskelijat nautimme ohjauksesta todella paljon ja kädet syyhyten pääsimme vihdoin testaamaan opittua käytännössä. Jokainen rasti oli täynnä mielenkiintoisia välineitä ja ohjeistukset olivat selkeät ja ytimekkäät.

Tehotunnin jälkeen meille jaettiin todistukset osallistumisesta. Ja mitä olisi oppi ilman SPR Lemun osaston tehonaisten kahvi- ja pullapistettä.

Niin taputeltiin loistoilta päätökseen ja takataskussa lähti suuri määrä oppia, jonka avulla voi pelastaa lähimmäisen hengen ja auttaa tilanteissa, joissa ammattiapu ei ole vielä paikalla.

Kiitos kaikille osallistuneille!