Ensiavun maastokilpailuissa monipuoliset ensiaputaidot testauksessa

Marjo Majlund
Kuvaaja: Marjo Majlund
"Jokioisten osaston joukkue Omena päivässä -rastilla"

Tampereen osaston ensiapuryhmä Oljenkorsi järjesti ensiavun maastokilpailut lauantaina 6.5. Kalkun logistiikkakeskuksessa. Keväisessä auringonpaisteessa järjestetyn kilpailun teemana oli elokuvakohtaukset. Päivän aikana tutuksi tulivat niin Dracula, Chaplin kuin Star Warskin.

Ensiaputaidot koetuksella

Kilpailuissa joukkueiden tehtävänä oli suoriutua erilaisista ensiaputilanteista. Kilpailuun osallistui 11 joukkuetta eri puolilta Suomea. Kauimmaiset joukkueet tulivat Oulusta ja Kuopiosta. 4-6 henkisille joukkueen jäsenille, kisat olivat hieno mahdollisuus testata ja kerrata omia ensiaputaitoja sekä kehittää jäsenten yhteistyötä ja tietenkin pitää hauskaa. Rastitehtävien arviointi perustui soveltuvin osin Suomen Punaisen Ristin ensiapuohjeisiin.

- Kilpailun järjestelyissä oli mukana yli 50 vapaaehtoista, joiden jokaisen panos oli tärkeä kilpailun onnistumiseksi, kertoi kilpailun johtajana toiminut Jyrki Keskinen.

Kilpailussa joukkueet kiersivät 10 rastia, joista suurin osa oli sijoitettu logistiikkakeskuksen sisälle. Tehtävien nimistä oli osittain arvattavissa ainakin elokuvan teema: Hupi, Hangover, Dracula, Star Wars, Omena päivässä..., Huispaus, Chaplin, Aseeton sotilas, Maa kutsuu ja Thelma & Louise.

Laadukkaasti ja mielikuvituksellisesti toteutetuilla rasteilla kilpailijat pääsivät auttamaan muun muassa tukehtumispotilasta ja auto-onnettomuudessa loukkaantuneita sekä myrkytyspotilasta. Lisäksi mukana oli myös sota-ajan suurempi evakuointitilanne. Kaikilla rasteilla riitti tekemistä, sillä näissä oli lähes kaikissa useampia potilaita hoidettavana yhtäaikaisesti.

Kilpailun voitto Turkuun

Tänä vuonna kilpailun tiukan kilpailun voiton vei turkulainen Maltti on Valttia! -joukkue. Toiseksi sijoittui Lumikki ja viisi älykääpiötä Oulusta ja kolmanneksi Kuopion Kaitavilimi.