Tukea yksintulleiden kotoutumiseen

Tukea yksintulleiden kotoutumiseen!

”Olen turvassa, mutta yksin.”

Suomesta haki turvapaikkaa vuonna 2015 yli kolme tuhatta alaikäistä yksin, ilman huoltajaa. Nyt suuri osa heistä on saanut oleskeluluvan. Uudellamaalla nuoria on satoja. Valtaosa nuorista oli tullessaan 15-16 –vuotiaita, eniten nuoria pakeni Afganistanista ja lähes kaikki ovat poikia. He ovat asuneet alaikäisyksiköissä, ja kuntapaikan saatuaan siirtyneet asumaan perheryhmäkoteihin tai tukiasuntoloihin. 18 vuotta täyttävät nuoret siirtyvät asumaan itsenäisesti.

Nuoret ovat ammatillisten tukipalvelujen piirissä, mutta tarvitsevat arkista tukea, verkostoja, ystäviä, turvallisia aikuisia, kontakteja lähiympäristöön ja yhteiskuntaan kotoutuakseen.

He tarvitsevat sinun apuasi: voisitko kuunnella, kannustaa, keskustella, tehdä asioita yhdessä, neuvoa, opastaa, näyttää paikkoja? Ehditkö tavata nuorta 1-4 kertaa kuussa vuoden ajan? Oletko yli 25-vuotias? Tule yksintulleen tukikummiksi!

Oletko uusi vapaaehtoinen?

Tule yksintulleiden tukikummeille suunnatulle ystävä- ja vapaaehtoistoiminnan lyhytkurssille!

Kurssilla annetaan perustiedot Punaisen Ristin ystävätoiminnasta, ihmisten kohtaamisesta ja eri toimintamuodoista sekä saadaan yleiskuva yksin tulleiden nuorten ja lasten tilanteesta. Seuraava kurssit järjestetään

Kirkkonummi 23.10. klo 17-20: ilmoittaudu tästä linkistä https://www.lyyti.in/tukikummikurssi_kirkkonummi

uusia kurssiaikoja päivitetään tälle sivulle.

 

Muutakin tukea?

Yksintulleet tarvitsevat myös tukiperheitä, ryhmätoimintaa ja LäksyHelppejä. Koulutus ja info soveltuvat myös ystäväperhetoiminnasta ja ryhmätoiminnasta kiinnostuneille.

 

Lisätietoja projektikoordinaattori Maria Koskijoki maria.koskijoki@redcross.fi 0407251102