Punaisen Ristin viikon tapahtumat Lieksassa

Valtakunnallista Punaisen Ristin viikkoa vietetään 8.-14.5.2017. Tänä vuonna juhlistetaan 140-vuotiasta Suomen Punaista Ristiä, jonka toiminnalla on ollut Suomelle ja tavallisille ihmisille niin sotien kuin rauhankin aikoina tärkeä merkitys. Lieksassa Punainen Risti on toiminut 63 vuoden ajan. 1940-luvun alusta lähtien vietetty perinteikäs Punaisen Ristin viikko on mainio ajankohta juhlia tehtyä työtä; sitä mitä aiemmat sukupolvet ovat tehneet ja mitä vapaaehtoisemme tekevät nyt.

Punaisen Ristin viikon aikana Lieksan kirjastossa on esillä järjestön historiaa esittelevä valokuvanäyttely. Tapahtumaviikon käynnistää maanantaina 8.5.2017 klo 17 – 19 Lieksan kirjastolla järjestettävä Punaisen Ristin tarinailta. Kaikille avoimessa tilaisuudessa tutustutaan yhdessä valokuvanäyttelyyn, jaetaan kokemuksia, muistellaan menneitä sekä tavataan vapaaehtoistoimijoita vuosien varsilta. Näyttelyssä halutaan tuoda esille myös paikallista Punaisen Ristin toimintaa menneinä vuosikymmeninä, minkä vuoksi ihmisiä pyydetään toimittamaan valokuvia tai muuta mahdollista aineistoa Lieksan alueella järjestetystä toiminnasta. Aineistot voi toimittaan osaston toimitilalle (osoite Pielisentie 5).

Ensiaputaitoja puolestaan on mahdollisuus harjoitella Punaisen Ristin viikon auttajakurssilla torstaina 11.5. klo 17 - 18. Juhlavuoden kunniaksi suunniteltu maksuton kurssi kestää tunnin ja sen aikana opitaan verenvuodon tyrehdytystä, hengityksen turvaamista erilaisissa tilanteissa ja autettavan suojaamista kylmältä.

Lisätietoja:
Sirpa Leinonen
puheenjohtaja
puh. 040 501 7265
sirpaleinonen@hotmail.com

Osastomme toimitila: Pielisentie 5 (katutaso)
Facebook: https://www.facebook.com/sprlieksa