[TIEDOTE] JUHLAVUODEN NÄYTTELY NASTOLAN KIRJASTOON

Punaisen Ristin viikkoa 8.–14.5.2017 vietetään maailmanlaajuisesti järjestön perustajan Henry Dunant’n syntymän (8.5.1828) kunniaksi. Tämä vuosi on erityinen, sillä Suomen Punainen Risti täyttää 140 vuotta (7.5.2017). Järjestö juhlii pyöreitä vuosia juhlavuoden valokuvanäyttelyllä.

Historiallinen näyttely vie aikamatkalle Suomen historiaan ja esittelee, mitä järjestö on tehnyt Suomessa edistääkseen ihmisten terveyttä, ensiaputaitoja, sosiaalista hyvinvointia ja valmiutta kohdata onnettomuuksia.

Nastolan osasto pystyttää juhlanäyttelyn Nastolan kirjastoon toukokuussa. Näyttely avataan vapun jälkeen. Näyttelymateriaali on esillä 14.5. saakka. Valokuvien lisäksi tarjolla on SPR:n toiminnasta kertovia esitteitä.

”Olemme iloisia saadessamme valokuvanäyttelyn esille kirjastoon. Juhlistamme näyttelyllä niin järjestön 140-vuotistaivalta, Nastola-viikkoa kuin 8.-14.5. vietettävää Punaisen Ristin viikkoa.”, toteaa osaston sihteeri Marko Helin.

ENSIAPURYHMÄ ALOITTANUT TOIMINTANSA
Nastolan osasto on aloittanut tänä vuonna kaksi uutta toimintamuotoa. Alkuvuodesta aloitetun ystävätoiminnan lisäksi osasto on aloittanut ensiapuryhmätoiminnan. Ensiapuryhmätoiminnan päätavoitteena on koota ensiavusta kiinnostuneet vapaaehtoiset yhteen ja saada kokoon päivystysryhmä. Ensiapuryhmä kokoontuu parillisina viikkoina (alkaen 1.5.) Yritystalo Aktiivin tiloissa (Soratie 2). Ensiaputoiminnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä osastoon joko puhelimitse 044-5097377 tai sähköpostilla nastola@punainenristi.fi.