Sankarikoulutukset Mynämäellä alkaneet

Elina Junnila
Kuvaaja: Elina Junnila
"Sankarikoulutusta 5. - 6. -luokkalaisille"
Elina Junnila
Kuvaaja: Elina Junnila
"Sankarikouluttajat"
Elina Junnila
Kuvaaja: Elina Junnila
"Elvytysharjoitusta"

"LähiTapiolan Sankarikoulutukset ovat nyt käynnistyneet ympäri Suomen. LähiTapiola Varsinais-Suomi ja SPR tarjoavat hätäensiapu- ja elvytyskoulutusta osana valtakunnallista kampanjaa. Arjen sankareita on koulutettu tähän mennessä yli 200 kpl Varsinais-Suomessa. Koululaisten Sankarikoulutus on tarkoitettu 5.–6.-luokkalaisille lapsille. Käytännön kurssilla opetetaan elvytyksen perusteet ja avun hälyttäminen. Lisäksi osallistujat saavat kotiin lainaksi elvytyspakkauksen, jolla he opettavat uudet taidot kotiväelle. Elvytyspakkaukset jäävät koulujen käyttöön.

Koululaisten elvytystaitoihin panostava Sankarikoulutus on käynnistynyt helmikuussa 2017 ja jatkuu koko vuoden. Valtakunnallisesti tänä vuonna tullaan kouluttamaan kaikkiaan 30 000 koululaista. Koulutus on tarkoitettu 5.–6.-luokkalaisille lapsille ja kursseja järjestetään eri puolilla Suomea. Opettaja voi ilmoittaa koulun ja luokkansa mukaan sähköpostilla osoitteeseen turvallisuusprojekti@lahitapiola.fi. Osallistuneiden luokkien kesken arvotaan kaksi luokkaretkistipendiä. Lisätietoa osoitteessa sankarikoulutus.fi."

Mynämäen osaston EA-ryhmän jäsenet käyvät pitämässä näitä Sankarikoulutuksia Huolin, Pyhän, Aseman, Tavastilan, Ihalaisten, Karjalan, Laurin ja Tarvaisten kouluilla. Koulutuksen saa kaikkiaan 183 oppilasta.