Itä-Helsingin osasto mukana piirin vuosikokouksessa

"Itä-Helsingin leidit"

Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin vuosikokous pidettiin 22.4. Helsingin keskustassa Tekniskan saleissa. Paikalla oli reilu sata Punaisen Ristin jäsentä eri osastoista aina Orimattilasta Uudenmaan maakunnan osastoihin. Itä-Helsingin osastosta paikalla oli myös edustus puheenjohtajansa Sanna Ollin johdolla.

Piirin hallitukseen kuuluu kymmenen jäsentä sekä puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Piirin hallitus käsittelee, suunnittelee ja ohjaa kokonaisvaltaisesti Helsingin ja Uudenmaan piiriä koskevia asioita, mutta vaikuttaa myös valtakunnallisesti. Hallitus ottaa kantaa muun muassa piirin toimintasuunnitelmaan ja talouden pitoon.

Vuosikokouksessa Markus Sovala Uudenmaan liitosta alusti sote- ja maakuntauudistuksesta. Sovalan alustus kirvoitti paljon kysymyksiä kokousyleisössä. Kysyjiä askarrutti erityisesti SPR:n rooli maakuntauudistuksessa. Sotekatsauksen jälkeen vuorossa oli muistamiset piirin ansioituneille jäsenille ja osastoille. Vuoden osastoksi valittiin Pohjois-Helsingin osasto. Onnea Pohjois-Helsinki!

Varsinaisessa kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja valittiin tulevaksi kasivuotiskaudeksi piirin hallitus. Itä-Helsingin osastosta piirin hallitukseen uudelleen valittiin Irmeli Metsänen. Irmeli on kokenut piirihallituslainen ja tehokas tekijä Itä-Helsingin osastossa.

Irmeli kertoi lounastauolla, että jokainen osasto on vuorollaan järjestelyvastuussa piirin vuosikokouksesta. Irmeli muisteli, että Itä-Helsingin vastuulla järjestelyt olivat edellisen kerran 10 vuotta sitten. Olisikohan ensi vuonna meillä jälleen innokkaita järjestäjiä?