Leikkipäivä tulee taas 13.5.!

Leikkipäivää vietetään lauantaina 13.5.2017. Leikkipäivänä kuka tahansa voi järjestää oman riemukkaan leikkitempauksen, joka yhdistää sukupolvia ja lisää siten osallistujiensa hyvinvointia. Haastamme erityisesti Punaisen Ristin osastojen Terhokerhoja järjestämään oman leikkitapahtuman joko samana päivänä tai vaikkapa toukokuun aikana.

Leikkitempauksen järjestämisessä on rajana ainoastaan mielikuvitus. Leikkitempaus voi olla minkä suuruinen ja mittainen tahansa, lyhyestä hetkestä koko päivän kestävään tapahtumaan. Leikkitempauksen voi myös mukavasti yhdistää osaston Punaisen Ristin viikon tapahtumiin. Esimerkiksi nukkesairaalan, jonne osallistujat voivat tuoda nukkensa tai nallensa hoitoon, voi perustaa auttajakurssin tai valokuvanäyttelyn yhteyteen.

Tärkeitä periaatteita Leikkipäivän järjestämisessä on, että ohjelma on kaikille avoin ja maksuton ja että jokainen osallistuja kokee olevansa tervetullut. Paikalle tulee olla helppo löytää ja tulla.

Leikkipäivän tapahtumasta kannattaa tiedottaa RedNetin tapahtumakalenterin lisäksi oman alueen ilmoitustauluilla sekä sosiaalisen median kanavissa (käytäthän aihetunnistetta #leikkipäivä). Kannattaa myös rohkeasti olla yhteydessä paikallislehden toimitukseen, jolloin on mahdollista saada toimittaja paikan päälle kirjoittamaan jutun.

Valtakunnallista näkyvyyttä omalle leikkipäivän tapahtumalle saa ilmoittamalla tapahtumansa Leikkipäivän verkkosivuille tänne.

Tarkempia ohjeita ja materiaaleja oman leikkitapahtuman markkinoimiseksi löytyy Leikkipäivän verkkosivuilta.