Vilppulan osasto virittää toimintaansa uudelleen

Suomen Punaisen Ristin Vilppulan osasto on toiminut jo vuodesta 1950 tarjoten apua, tukea ja mielenkiintoista harrastustoimintaa vilppulalaisille asukkaille. Lähes 70 vuoden ikään tullut osasto on toiminut vuosien varrella välillä erityisen aktiivisesti, välillä rauhallisemmalla tahdilla. Erityisen vilkas kausi koettiin 1970-80-luvuilla, kun osastossa toimi innokas ensiapuryhmä. Ensiapuryhmällä oli innostunut vapaaehtoisporukka, viikottaisia harjoituksia ja hoitivatpa he paljon alueen ensiapupäivystyksiäkin. Myös yhteistyö muiden SPR:n lähiosastojen kanssa oli vilkasta, aina yhteisiä karkeloita myöten.

"Aikuisten" ensiapuryhmän lisäksi osastossa toimi samoihin aikoihin aktiivinen nuorten oma ea-ryhmä. Nuorten oli helppo saada oppia vanhoilta konkareilta ja sitä kautta treenata taitojaan ennen tositoimiin pääsyä. Kokeneempien taitajien seurassa nuorten oli turvallista kartuttaa omaa kokemustaan tulevaa varten.
Ensiavun lisäksi osastossa on ollut vahvaa ystävätoimintaa. Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat vierailleet sekä henkilökohtaisten ystävien luona että ryhmämuotoisesti Punatulkun palvelutalossa. Nykypäivänäkin ystävätoiminta on erityisen tärkeää, sillä jopa viidesosa suomalaisista tuntee itsensä yksinäiseksi, ainakin toisinaan. Kuka tahansa voi olla yksinäinen, mutta onneksi kuka tahansa voi myös auttaa. SPR Vilppulan osastossa onkin puhuttu ystävätoiminnan uudelleen käynnistämisestä.

Uusia aktiiveja kaivataan mukaan toimintaan

Aktiivivuosien aikaan osastossa toimi kaiken kaikkiaan noin 40-50 vapaaehtoista. Tällä hetkellä osaston toiminta on ollut hiipumaan päin. Vaikka jäseniä on lähes 140, ydinporukka alkaa olla iäkästä ja uutta verta kaivattaisiin jatkamaan osaston toimintaa. Nyky-yhteiskunnassa palvelut tuppaavat karkaamaan ihmisten läheltä kasvukeskuksiin, mutta avustustyön tulee aina pysyä paikallisena. Paikallistoimintaa puolustaakseen Vilppulan osasto järjestääkin nyt kaikille avoimen ja maksuttoman Auttaja-illan, jonne ovat tervetulleita ihan kaikki vauvasta vaariin. Illan aikana opitaan ensiavun perusteita ja päästään tutustumaan muuhunkin SPR:n toimintaan – löytyisikö tästä sinulle uusi harrastus? Tule mukaan rakentamaan Vilppulan osastolle entistä ehompaa tulevaisuutta, jotta apu ei karkaisi Vilppulastakaan.

Auttaja-ilta järjestetään torstaina 11.5.2017 klo 18-20 Kahvila Hilmassa & Onnissa (Keskuskatu 11, Vilppula). Osallistujille tarjotaan kahvit ja pientä purtavaa.
Lisätietoja: SPR Hämeen piiri/Noora Pajari, p. 040 160 1957 tai noora.pajari@punainenristi.fi