Uutiset

Ville Autti
Kuvaaja: Ville Autti
"Kuvassa Rovaniemen ja Napapiirin osastoon koulutetut ensiapupäivystäjät."

Rovaniemellä järjestettiin tämän vuoden ensimmäinen Ensiapupäivystäjän peruskurssi 11.5-19.5.2019. Kurssille osallistui 18 innokasta vapaaehtoista. Onnittelut kurssilaisille! Sää suosi meitä ja toteutimmekin päivystysharjoituksen kauniissa aurinkoisessa säässä ulkona. Kurssin kouluttajina toimivat Lapin piirin terveydenhuollon suunnittelijan sijainen Päivi Niininen, Rovaniemen osaston ETK ja ensiapuryhmänjohtaja Ainomaija Rantaniemi sekä Rovaniemen osaston ensiapuryhmän vapaaehtoinen Ville Autti. Toivotamme päivystäjille iloa ja intoa tuleviin tapahtumiin! 

 • 22.5.2019 11:08
 • paivi.niininen
"Päihdetyön vapaaehtoiset"

Koulujen päättäjäispäivä tuo mukanaan iloa, hurmiota ja päihteitä. Rovaniemellä nuoret juhlivat koulun päättymistä Kemijoen varrella olevalla Valdemarin rannalla. Paikalla on ollut aiempina vuosina Rovaniemen poliisi ja Rovaniemen kaupungin etsivä nuorisotyö ja tänä vuonna mukana oli lisäksi kolme SPR Rovaniemen osaston päihdetoiminta ryhmä PRoto:n vapaaehtoista. Vapaaehtoiset halusivat saada aikaiseksi keskustelua nuorten kanssa heidän päihteidenkäytöstä. Ryhmän tarkoitus ei ole moralisoida nuoria vaan saada heidän miettimään päihteiden maltillista käyttöä. 

 • 5.6.2018 09:58
 • Tiia Karppinen
"Kuvassa lahjoittajien edustajat ja vastaanottajat"

”Minun ystäväni on kuin Villasukka joka talvella lämmittää, minun ystäväni on kuin niityn kukka, joka saa minut hymyilemään!”

Suomen Punaisen Ristin Tornion osasto lahjoitti SPR:n naisten ryhmän tekemänä melkein 100 paria villasukkia Tornion kaupungin Vanhus-ja Hoivapalveluiden palveluasumisen ja saattohoidon asiakkaille.

 • 1.6.2018 09:23
 • Sirkka Kellokumpu
Tiia Karppinen
Kuvaaja: Tiia Karppinen
"Kahvilla aloitetaan"

Sallan Wirkeät Ämmit ja Äijät kerhopäivä pyörähtää käyntiin joka toinen maanantai. "Kyllä tätä on odoteltu, miten olet jaksellut?" kuuluu taustalta kun ämmit ja äijät kyselevät toisiltaan kuulumisia. Kerho on  paikkakunnalle muuttaneen Näsäsen pariskunnan aloittama Punaisen Ristin Sallan osaston toiminta. "Oltiin syksyllä ystävien ruskatapahtumassa ja kuultiin, että Kemissä toimii Wirkeät Warttuneet-kerho, siitä tuli idea, että meillä voisi toimia Wirkeät Ämmit ja Äijät, muistelee Pirkko Lehmus-Näsänen hymyillen.

 • 15.5.2018 12:49
 • Tiia Karppinen
Sirkka Kellokumpu
Kuvaaja: Sirkka Kellokumpu
"Rovaniemen ensimäiset valmennuksen suorittaneet luokkakuvassa. Oikealta ylh. Sirpa, Terttu, Ritva, Esko, Kauko ja Helena. Keskellä toisena valmentajana toiminut Leila. Edessä vas. Suoma ja Raija."

Lapin piirin ensimmäinen Täyttä elämää eläkkeellä valmennus järjestettiin Rovaniemellä. Kolmen illan kokoontumisissa jaettiin kokemuksia, saatiin vertaistukea ja pohdittiin kuinka eläkkeelle jääminen muuttaa elämää. Erittäin hieno kokemus palautteen perusteella. Seuraava valmennus järjestetään tammikuussa Kemi-Tornion alueella.  

 • 22.9.2017 09:37
 • Sirkka Kellokumpu
"Osaston ea-ryhmä, Terhokerhon vetäjä ja toiminnanjohtaja. "

Napapiirin osasto oli mukana Muurolan seurakuntatalolla Suomi 100 vuotta - juhlassa. Samalla juhlittiin Suomen Punaisen Ristin 140 v juhlaa. Toiminnanjohtaja Sirkka-Liisa Oinaala piti tilaisuudessa juhlapuheen jossa kerrattiin Suomen Punaisen Ristin historiaa sekä sitä mitä Punainen Risti tällä hetkellä tekee. Osasto oli pystyttänyt näyttelyn ja opetti halukkaille ensiaputaitoja. Terhokerhon vetäjä Mari houkutteli uusia vapaaehtoisia kerhoon mukaan. Tilaisuus käynnisti hienosti tämän syksyn Nälkäpäiväkeräyksen Rovaseudulla.

 

 

 • 15.9.2017 10:46
 • Sirkka Kellokumpu
tiia Karppinen
Kuvaaja: tiia Karppinen
"Napapiirin osaston kilpailujoukkue"

Maailman Ensiapupäivänä 9.9.2017 pidettiin Lapin ja Oulun piirin yhteiset ensiapukilpailut Taivalkoskella. Kisoihin osallistui loppujen lopuksi viisi joukkuetta ja Lapin piirin edustusjoukkue tuli kilpailuissa kolmanneksi. Kisojen ykköspaikan vei Oulun osasto pistemäärällä 309. Toiseksi tuli Oulun II joukkue Oulun Henkat pisteillä 258 ja Napapiirin osaston pisteet olivat 246. Takana on tiukka kisa, jota ei vedetty hampaat irvessä vaan hymyssä suin ja hyvillä tsemppituuletuksilla.

 • 15.9.2017 08:38
 • Tiia Karppinen
"Ystävänteko -huomionosoituksen vastaanottivat kerhon vastuuhenkilöistä paikalla olleet oik. Lea Peltonen (vetäjä), Ulla Saravo, Anja-Riitta Koskenniemi, Sinikka Marttila ja Terttu Lammassaari. Kuvasta puuttuvat Sirkka Antinoja sekä Riitta Peltonen."

Wirkeät Warttuneet- kerho Kemissä täytti 20 vuotta 16.5.2017. Tapahtumaa juhlittiin Saarenotassa, Kemin seurakunnan tiloissa.

Paikalla oli runsaslukuinen määrä kutsuvieraita. Lapin piirin toiminnanjohtaja Sirkka-Liisa Oinaala luovutti kerhon vetäjille Vuoden 2017 Ystävänteko- diplomin Suomen Punaisen Ristin Lapin piirin puolesta.

 • 1.6.2017 11:12
 • Sirkka Kellokumpu
Veikko Tarvainen
Kuvaaja: Veikko Tarvainen
"Aulan seinillä oli kattava valokuvanäyttely ja pöydällä vielä Kemin osaston omaa historiaa."

Kemin osasto juhli 140 vuotiasta Punaista Ristiä järjestämällä valokuvanäyttelyn Prismassa 12.5.2017.  Tapahtumassa sai myös opetella ensiapua ja suurta kiinnostusta herätti defibrilaattorin (sydäniskurin) käyttäminen elvytyksessä.  Moni rohkaistui sitä kokeilemaan ja kaikki totesivat, että sen käyttäminen onkin helppoa. Tapahtuma oli oikein onnistunut.

 • 12.5.2017 15:06
 • Sirkka Kellokumpu
"Seniorimessuilla Punaisen Ristin viikon esittelyä. Osaston pj Pentti Parkkila ja enisapupäivystäjä Anja Sainmaa."

Seniorimessuilla oli hyvä tilaisuus esitellä Punaisen Ristin toimintaa. Osaa auttaa -esite kiinnosti kovasti. Oulun Diakonialaitoksen opiskelijoiden toteuttamilla Seniorimessuilla oli esillä  Muistiluotsi, Kela, Apteekki ja moni muu toimija ja yhteistyön virittely ystävätoiminnan puitteissa tulevan syksyn aikana nousi esiin.

 • 11.5.2016 13:53
 • Sirkka Kellokumpu

Punaisen Ristin viikkoa vietetään Rovaniemen vastaanottokeskuksessa 9. - 15.5.2016.  Päivien aikana turvapaikanhakijat voivat harjoitella ensiaputaitoja omalla kielellään.

 • 10.5.2016 10:47
 • Sirkka Kellokumpu
Kirsi Salo
Kuvaaja: Kirsi Salo
"Kuvassa Lapin nuorisotoimikunta v. 2016. Vas. Lake Kyaw, Ibrahim Alhassan, Sari Hakko, Jonna Horneman, Aino Räisänen, Veera Röyttä, Maria Poikajärvi ja Marjo Pätsi. Kuvasta puuttuvat Maria Juntunen ja Anne Luiro."
 

Nuorisotoimikunnan jäseniksi uusia toimijoita

 • 18.4.2016 12:53
 • Sirkka Kellokumpu
Laura Kotala
Kuvaaja: Laura Kotala

Jo kolmas vuosi peräkkäin harjoiteltiin Posion yläkoululla ensiapua. Opettaja Riitta Laatikaisen mielestä jokavuotinen tapahtuma on oppilaille pelkästään hyväksi. Mukana tapahtumassa oli 32 yhdeksäsluokkalaista oppilasta. Tänä vuonna rasteina olivat sairaskohtaukset, verenvuodon tyrehdyttäminen, elvytys, tajuttoman ensiapu, erilaisia tapaturmatilanteita ja päihdevisa. Rastivahteina toimivat Posion osaston vapaaehtoiset.

 • 18.3.2016 12:05
 • Tiia Karppinen
"Hevosajelulla Muurolassa"

Lapin piirin osastojen ystävänpäivätapahtumia oli runsaasti eri paikkakunnilla.

 • 7.3.2016 09:08
 • Sirkka Kellokumpu
"2008 euroa konsertti ja taksvärkkipäivästä Katastrofirahastoon. Kuvassa Sallan osastossa Tiina ja hänen tyttärensä, Erkki Kitkiöjoki Pellosta (juhlapuhuja) ja Saara Salla."

Sallan koulukeskuksessa järjestettiin 10. Nälkäpäiväkonsertti jonka tuotto lahjoitettiin jälleen kerran Suomen Punaisen Ristin Katastrofirahastoon. Konsertin pääsylipputulot ja taksvärkkipäivän tulot olivat yhteensä 1208 euroa. 

 

 • 25.9.2015 12:12
 • Sirkka Kellokumpu
"Ystävävälittäjäkoulutuksen suorittaneet Lapin ja Oulun piiristä. Vas. Eeva, Asta, Malla, Maisa, Saana (takana) Pia ja Iina edessä. Istumassa Sirkka ja Pauliina. "

Oulun ja Lapin piirin yhteinen Ystävävälittäjäkoulutus pidettiin Oulussa lauantaina 15.8.2015. 

 • 18.8.2015 12:12
 • Sirkka Kellokumpu

Kemin osaston tilat löytyvät maaliskuusta lähtien saman talon alimmasta kerroksesta. Osoite on Asemakatu 9.

 • 27.2.2015 11:52
 • Sirkka Kellokumpu

Punaisen Ristin Kemijärven osasto järjesti Ystävänpäiväkahvilan 14.2. eli ystävänpäivänä. Kahvilaa pidettiin Katu3:n tiloissa. Kävijöitä riitti mukavasti koko kahvilan aukioloajan, ja osaston tarjoamat kahvi ja sydänmunkit maistuivat. Kahvittelun lomassa sai osallistua myös arvontaan, jossa saattoi voittaa pieniä palkintoja, kuten ensiapulaukku, sydänkuvioinen ostoskassi tai laastarikotelo. Arpaonni suosi seuraavia henkilöitä: Rauni-Maria Kesälahti, Venla Särkelä, Ulla Immonen-Kivilahti, Tuula Ruotsala, Juha Viinikka, Riitta Latvakoski, Elvi Puljujärvi ja Eira Joutsijärvi.

 • 15.2.2015 22:22
 • Outi Räisänen
Tiia Karppinen
Kuvaaja: Tiia Karppinen
"uudet ensiapupäivystäjät"

Lapin piirissä  Rovaniemellä pidettiin viime viikonvaihteessa päivystysensiapukurssi. Kurssilla oli mukana 15 kurssilaista ja he edustivat Tornion, Rovaniemen, Napapiirin, Enontekiön ja Inarin osastoa.

Kurssilaisten aktiivisuus, yhteinen kiinnostus ensiapuun ja halu harjoitella ensiaputilanteita mahdollisti mukavan päivystyskurssin.

 • 8.4.2014 11:16
 • Tiia Karppinen
Veli-Matti Ahtiainen
Kuvaaja: Veli-Matti Ahtiainen
"Jaettava ruoka oli monipuolista"

Suomen Punaisen Ristin, MLL:n Rovaniemen yhdistyksen ja Rovaniemen Helluntaiseurakunnan ruokajakelu vähävaraisille alkoi maanantaina 24.3.2014. Jaossa on kauppojen lahjoittamia elintarvikkeita. 

Ruokajakelu on aluksi kaksi kertaa kuukaudessa, joka toinen maanantai. Jatkossa toiminta voi laajentua joka viikkoiseksi.  Seuraava jakopäivä on tiistaina 22.4.2014.

 • 1.4.2014 17:49
 • Sirkka Kellokumpu
"Punaisen Ristin periaatteet. Mikä otsiko kuuluu mihinkin kuvaan. Pienryhmätyöskentelyä."

Lapin piirin vapaaehtoiset ystävät viettivät koulutus- ja virkistysviikonloppua, Ystävien Ruskatapaamista, tänä syksynä Kittilän Könkäällä LomaPaksun tilalla. Paikasta pidettiin kovasti ja ennen kaikkea seura oli mitä parhainta. Osallistujia on yli 20 ja mukana oli myös sellaisia, jotka eivät aiempina vuosina ole olleet mukana.  Tuli uusia tuttavuuksia ja kuultiin muiden vapaaehtoisten ystävien kuulumisia. LomaPaksun toinen isäntä, Reijo Paasirova, kertoi LomaPaksun tilan mielenkiintoisesta historiasta.

 • 26.9.2013 16:34
 • Sirkka Kellokumpu
"Valmiina pääsymaksun perintään. "

Sallassa järjestettiin jälleen kerran Sallatunturin ja Sallan kirkonkylän koulun toimesta Nälkäpäiväkonsertti Suomen Punaisen Ristin Sallan osaston taustatuella. 

 • 11.9.2013 17:20
 • Sirkka Kellokumpu

Ranuan eläinpuisto täytti 30 vuotta ja päivää juhlittiin lauantaina 15.6.2013. Mukaan oli kutsuttu myös Punaisen Ristin Lapin piiri ja erityisesti mukaan oli toivottu Reddie-koiraa. Päiväjuhlassa oli runsaasti nähtävää ja tehtävää erityisesti lapsiperheitä ajatellen. Jonne jääkarhun syntymäpäiväkutsuilla oli lähes 40 maskottivierasta ympäri Suomen ja Reddie löysi paljon uusia ystäviä. Maskotit, Reddie mukaan lukien, esiintyivät päivän aikana yleisölle mm. tanssimalla vauhdikkaan Mehudisco-kappaleen säestyksellä.   

 • 17.6.2013 15:56
 • Sirkka Kellokumpu
Maria Poikajärvi
Kuvaaja: Maria Poikajärvi
"Vierailukohteena Tanskan Nuorten Punainen Risti."

 

Kööpenhaminassa leijuvat ideat ja ajatukset

 • 28.5.2013 12:52
 • Susanna Lammassaari
Veli-Matti Ahtiainen
Kuvaaja: Veli-Matti Ahtiainen
"Kultaisen ansiomitallin saajat Eeva Vainio, Pekka Koivukangas, Erkki Kitkiöjoki ja Leena Henriksson"

Viiskymmentä osaston vapaaehtoista kokoontui Rovanimelle 27-28.4. piirin järjestöseminaarin ja piirin kokoukseen. Seminaarissa aloitettiin valmistautuminen Turun yleiskokoukseen pohtimalla järjestön tulevia tavotteita ja linjauksia. Piirin kokouksessa valittiin Lapin piirille uusi puheenjohtaja.

 • 28.4.2013 21:32
 • Veli-Matti Ahtiainen
"Kuvassa kurssilaisia ja kouluttajia."

Ensihuollon (EHU) kurssille Rovaniemellä osallistui 31 henkilöä. Osallistujien joukossa oli Napapiirin ja Rovaniemen osaston ensiapuryhmäläisiä ja ystäviä, Tuikku-ryhmän , Lapin Rauhanturvaajien ja Lapin Moottorikelkkailijoiden jäseniä ja myös Posiolta oli edustus.  

 • 8.4.2013 12:58
 • Sirkka Kellokumpu
Sirkka-Liisa Oinaala
Kuvaaja: Sirkka-Liisa Oinaala
"Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus myönnettiin 21.3. Satu Hallikaiselle ja Kari Virsuselle Rovaniemellä Muurolan kylässä."

Rasisminvastaista toimintaviikkoa vietetään 18. – 24.3.2013. Toimintaviikolla Punaisen Ristin piirit myöntävät eri puolilla Suomea Ennakkoluuloton edelläkävijä –tunnustuksia yrityksille, yhteisöille tai yksityishenkilöille, jotka ovat omalla toiminnallaan edistäneet ihmisten yhdenvertaista kohtelua ja suvaitsevaa ilmapiiriä suomalaisessa yhteiskunnassa.

 • 19.3.2013 13:52
 • Susanna Lammassaari
Susanna Lammassaari
Kuvaaja: Susanna Lammassaari
"Ennakkoluulojen luovutus -tempaus Rovaniemellä 2013."

Punainen Risti kampanjoi valtakunnallisesti rasismia vastaan 18.-24.3. eri puolilla Suomea kouluissa, työpaikoilla, kaduilla, toreilla, kauppakeskuksissa ja Facebookissa. Vapaaehtoiset järjestävät monenlaisia tempauksia, joilla halutaan herätellä ihmiset pohtimaan omia ennakkoluulojaan ja laittamaan rintaansa ”Vastustan rasismia” –rintamerkki. Lisäksi Punainen Risti jakaa eri puolilla Suomea Ennakkoluuloton edelläkävijä –tunnustuksia.

Luovu ennakkoluuloistasi –tempauksia järjestetään ympäri Suomea

 • 18.3.2013 13:05
 • Susanna Lammassaari
Tiia karppinen
Kuvaaja: Tiia karppinen
"Tajuttoman ensiapua."

Napapiirin osasto, joka on mukana Huippu-hankkeessa,  järjesti yhteistyössä Lapin piirin kanssa ilmaisen ensiapukurssin ensiaputoiminnasta kiinnostuneille. Kurssin aikana Napapiirin osaston ryhmänjohtaja Päivi Teljosuo ja sihteeri Eeva Syväjärvi kävivät esittäytymässä ja kertomassa, mitä ensiapuryhmätoiminta Muurolassa on. Ilmaisen ensiapukurssin tavoitteena on, että kurssilaiset jäävät osaston toimintaan mukaan. Viikonlopun kurssin tavoite täyttyi, sillä kaikki halusivat jäädä mukaan. Seuraavat harjoitukset ovatkin sitten jo tulevana keskiviikkona.

 • 4.3.2013 09:35
 • Tiia Karppinen
"Enontekiön osastolaiset evakuointiharjoituksessa yhdessä Asumispalvelusäätiön henkilökunnan kanssa."

Lapin piirin 21 toimivasta osastosta 18 osallistui Sydäntalvi-valmiusharjoitukseen. Lapin piirin alueella vapaaehtoisia osallistui 185 henkilöä, joista uusia vapaaehtoisia oli 19. Tapahtumien osallistujina oli 486 asiakasta, lisäksi laitosten henkilökuntaa ja viranomaisia tapahtumissa oli 49. Tapahtumia oli seuraamassa 53 henkilöä ja kahdeksassa osastossa oli paikallismedia mukana. Osastot suunnittelivat tapahtuman omien resurssiensa mukaan ja kaikki järjestetyt tapahtumat palvelivat Sydäntalvelle asetettuja tavoitteita. Osastojen järjestämät tapahtumat olivat monipuolisia ja erilaisia.

 • 18.2.2013 15:21
 • Susanna Lammassaari
Tiia karppinen
Kuvaaja: Tiia karppinen
"Kuvassa vasemmalta Esko Palovaara, Pentti Hyötelä, Mirja Tuomivaara, Raisa Vähä, Kari Ananin, Tarja Lassila, Sonja Seipäjärvi, Hilkka Vedenoja, Ritva Kerttula, Irma Mulari. Edessä oikealla Maire Martin ja Niina Häkkinen."

Rovaniemellä järjestettiin viikonloppuna ensiapupäivystäjien kurssi. Kurssille ilmoittautui 12 innokasta ensiapupäivystyksestä kiinnostunutta Punaisen Ristin vapaaehtoista. Kurssilaiset tulivat Tornion, Rovaniemen, Napapiirin, Kittilän, Kemijärven ja Karungin osastoista. Kaksipäiväinen kurssi antoi valmiuksia ensiapupäivystäjänä toimiseen. Kurssilla harjoiteltiin mm. ensiaputaitoja, päivstyssopimusten laatimista ja henkisen tuen merkitystä auttajalle ja autettavalle. Antoisaa oli lisäksi yhteisten kokemusten vaihtaminen ja tutustuminen uusiin ensiapupäivystäjiin.

 • 31.1.2013 14:31
 • Tiia Karppinen
Alejandro Lorenzo
Kuvaaja: Alejandro Lorenzo
"Promopäivien osallistujat yhteiskuvassa Joulupukin kanssa."

Valtakunnallisia promopäiviä vietettiin viikonloppuna Rovaniemellä. Joulupukki kävi tervehtimässä, lumikenkäiltiin kuun valossa Ounasvaaralla ja pulikoitiin kylpylässä. Huvin ja rentoutuksen lisäksi ohjelmassa oli myös asiaa. Käytiin läpi liikkeen 150-vuotista historiaa, Sydäntalvea, seniorivuotta, monimuotoisuutta, viestintää ja innostamista. Promosivuille kerätään päivien materiaalit, jotta niin osallistujat kuin rannalle jääneetkin voivat hyödyntää. Lisäksi tämän sivun alareunassa löytyy M2 kertamatkustajan ohje matkalaskun tekemiseksi verkossa.

 • 17.1.2013 15:46
 • Ulla Rantanen
Veli-Matti Ahtiainen
Kuvaaja: Veli-Matti Ahtiainen
"Yhteiseen tapahtumaapäivään Hetassa kokoontui n.80 eri ikäistä ihmistä"

Eri ikäiset lapsista vaariin kokoontuivat Hetassa yhteiseen päivään vaihtamaan kuulumisia ja tekemään käsitöitä.

 • 2.11.2012 09:02
 • Veli-Matti Ahtiainen
Sirkka Kellokumpu
Kuvaaja: Sirkka Kellokumpu
"Miss Rillumarei 2012 kiitti Rovaniemen ystäviä arvokkaasta työstä ikäihmisten hyväksi. Kuvassa vas. Rauni Räisänen Rovaniemen osaston ystävätoiminnan vetäjä ja Inga Rantakokko, ystävä ja Wanhojen Markkinoiden ahkera talkoolainen ja Miss Rillumarei 2012."

Rovaniemen Wanhat Markkinat lahjoitti Rovaniemen osaston ystävätoimintaan 3000 €

24. – 26.8.2012 järjestettyjen Wanhojen Markkinoiden tuotto lahjoitettiin tänä vuonna kahdelle eri toimijalle. Rovaniemen osaston ystävätoiminta ja Pohjois-Suomen syöpäyhdistys saivat molemmat 3000 € toimintaansa. Lahjoitukset luovutettiin Ravintola Waldemarissa Wanhojen Markkinoiden  jälkilöylyissä   lauantaina 20.10.2012.

 • 22.10.2012 10:26
 • Sirkka Kellokumpu
Veli-Matti Ahtiainen
Kuvaaja: Veli-Matti Ahtiainen
"VPK järjesti tapahtumaan sammutusnäytöksen"

Huoli selvitymisestä ja turvattomuuden lisääntymisestä nousi voimakkasti esille Karigasniemen turvallisuusillassa. Oma ja läheisten taidot auttaa korustuvat, kun avun saaminen kestää pitkään. Mutta onko oikein, että yhä useampi tehtävä siirretään kyläläisten harteille?

 • 12.10.2012 08:40
 • Veli-Matti Ahtiainen
Veli-Matti Ahtiainen
Kuvaaja: Veli-Matti Ahtiainen
"Usva aamu Saariselällä"

Saariselkä hurmasi ystävät, jotka kokoontuivat perinteiseen ystävien ruskatapahtumaan viime viikonvaihteessa. Koulutuksen, harjoittelun ja virkistyksen merkeissä.

 • 23.9.2012 22:04
 • Veli-Matti Ahtiainen
Veli-Matti Ahtiainen
Kuvaaja: Veli-Matti Ahtiainen
"Urheilukisojen palkintojen jako Väärtipäivillä. "

Enontekiön osasto oli mukana Väärtipäivillä keräämässä Nälkäpäivää ja keskustelemassa ihmisten kanssa maailman moninaisuudesta jakamalla maailman kakkua.

 • 16.9.2012 11:41
 • Veli-Matti Ahtiainen
Veli-Matti Ahtiainen
Kuvaaja: Veli-Matti Ahtiainen
"Nuoret kerääjät Karigasniemen K-Extran edessä"

Nälkäpäiväkeräystä on toteutunut hyvin eri puolilla Lappia vaihtelevasta säästä huolimatta. Kereäyksiä on ollut Simosta Utsjoelle ja Pellosta Sallaan.

 • 15.9.2012 08:55
 • Veli-Matti Ahtiainen
Sirkka Kellokumpu
Kuvaaja: Sirkka Kellokumpu
"Kuvassa oik. Rovaniemen osaston ystäviä Laura Joutsijärvi, Rauni Räisänen, Hely Kivimäki ja piirin terveydenhoidon suunnittelija Tiia Karppinen"

Punainen Risti näyttäytyi monipuolisesti  Rovaniemen wanhoilla markkinoilla.

Rovaniemen ystävät esittelivät toimintaansa. He myivät  tuoretta kahvia ja kampanisuja, sekä arpoja. Eräs ystävistä osallistui myös miss Rillumarei- kisaan vanhanajan kätilön hahmossa. Ystävillä oli syytä iloon, sillä wanhojen markkinoiden tuotosta puolet lahjoitetaan tänä vuonna ystävätoimintaan.

 • 29.8.2012 13:48
 • Tiia Karppinen

Lähteentiellä koettiin perjantaina 24.8. historiallinen hetki, kun vuonna 1948 rakennettu Punaisen Rstin Lapin piiritoimisto mureni pieniksi laudan kappaleiksi suuren kaivinkoneen kouran kynsissä. Vain hetkessä yli 60-vuotta palvelut rakennus oli pelkkää sahanpurua ja lautakasoja. Näin päättyi yksi jakso Punaisen Ristin Lapin piirin historiassa. Purkukasoista voi hyvin nähdä sodan jälkeisen ajan rakennusmateriaalien kirjon ja kuinka ohuet mm. talon seinät todella olivat. Ei ihme, että joinakin talviaamuina toiminnanjohtajan huoneen läpötila oli vain 12 astetta plussalla.

 • 24.8.2012 14:41
 • Veli-Matti Ahtiainen
"Vihkiäisväkeä uuden piiritoimiston koulutustilassa"

Punaisen Ristin Lapin piirin uudet toimitilat vihittiin virallisesti käyttöön Punaisen Ristin päivänä 8.5. Vihkimisen suoritti Punaisen Ristin puheenjohtaja Erkki Liikanen.

Vihkiäispäivä jakautui kahteen osaan. Iltapäivällä oli kaikki yhteistyökumppanit ja naapurit kutsuttu Henryn päiväkahville tutustumaan uusiin tiloihin. Ensimmäset vieraat saapuivat jo heti puolenpäivän jälkeen ja väkeä riitti tasaisesti koko kolmetuntisen ajan. Kaikkiaan iltäpäivään osallistui runsaat sata vierasta.

 • 13.5.2012 17:46
 • Veli-Matti Ahtiainen

 

 • 2.4.2012 15:48
 • Susanna Lammassaari
Riikka Pulju
Kuvaaja: Riikka Pulju
"Vuoden 2012 vaikuttaja -palkinto myönnettiin Punaisen Ristin kellon muodossa."

Suomen Punaisen Ristin valtakunnallinen nuorisotoimikunta myönsi Punaisen Ristin Nuorten vuosikokouksessa Oulussa 16.3.2012 Vuoden 2012 vaikuttaja -palkinnon Lapin piirin nuorisovaliokunnalle.

Palkinto luovutettiin vaikuttamistyöstä, jota piirin nuorisovaliokunta on tehnyt pitkäkestoisen nuorisotoiminnan kehittämisen puolesta ennen Punaisen Ristin yleiskokousta, yleiskokouksessa sekä nuorten vuosikokouksessa.

Lapin piirin nuorisovaliokunnan puheenjohtaja Anne Luiro vastaanotti palkinnon Pohdossa pidetyssä kokouksessa.

 • 22.3.2012 17:29
 • Susanna Lammassaari
Alejandro Lorenzo
Kuvaaja: Alejandro Lorenzo
"Punaisen Ristin Nuorten vuosikokous Oulussa 16.-18.3."

Suomen Punaisen Ristin nuoret kokoontuivat Ouluun 16.-18.3. Nuorten vuosikokoukseen. Lue kokoukseen osallistuneiden Marian ja Petran juttu viikonlopun tunnelmista ja varmista, että myös sinä olet ensi kerralla mukana!

 • 22.3.2012 16:54
 • Susanna Lammassaari