Ystävyyden juhlaa

Noora Pajari
Kuvaaja: Noora Pajari
"Tampereella oli paljon iloa ja naurua ystävien kunniaksi."

SPR Hämeen piirin ystävätoimijoita juhlittiin näyttävästi lauantaina 8.4.2017 Tampereella ravintola Ziberiassa. Normaalisti ystävätoiminnan vapaaehtoiset ovat vuosittain tavanneet toisiaan pienimuotoisemmissa aluetapaamisissa. Tänä vuonna päätettiin toimia toisin ja kutsua kaikki ystävät yhteen suureen juhlatapaamiseen.
- SPR Hämeen piiri täyttää tänä vuonna 80 vuotta, joten päätimme sen myötä juhlistaa myös ystävätoimintaa ja kiittää vapaaehtoisia näyttävämmin. Juhlassa vapaaehtoiset pääsevät laajemmin tapaamaan toisiaan, mikä luokin juhlalle erityistä arvoa, kertoo piirin sosiaalitoiminnan päällikkö Johanna Raivio. Ystävätoiminnalla on pitkät perinteet Hämeen piirin alueella ja toimintaa löytyy tälläkin hetkellä 39:stä osastosta. Ystävätoiminnan vapaaehtoisia on kaiken kaikkiaan Hämeessä hieman yli tuhat, joten kiitos ja muistaminen ovatkin enemmän kuin paikallaan.

Ravintola Ziberiaan oli kokoontunut 223 juhlijaa 23:sta eri osastosta, aina Mäntästä Riihimäelle ja Hollolasta Nokialle asti. Juhla avattiin Johanna Raivion ja piirin monikulttuurisuustoiminnan kehittäjän Anu-Rohima Myllärin kiitoksin. Vapaaehtoisia puheessaan muisti myös piirin toiminnanjohtaja Pentti Savolainen. Juhlaväen hauskuuttamisesta vastasivat hullunkuriset ja hellyttävän hauskat Senioriklovnit. Lisäksi nauruhermoja kutkuttamassa kävi Improvisaatioteatteri Snorkkeli taitavine esiintyjineen. Aurinkoista iltapäivää siivitti juhlijoiden tunteetkin pintaan nostanut musiikkiesitys – Sinin ja Markon herkät kappaleet osuivat ja upposivat juhlaväkeen. Ja vielä kun ruokakin oli hyvää ja kakku maistui, niin eihän juhla voi olla kuin onnistunut!

Päivän kruunasi juhlan jälkeen järjestetty Tampereen kaupungin vastaanotto Museokeskus Vapriikissa. Vastaanotolla vapaaehtoisia tervehtimässä kävi Tampereen kaupungin hyvinvointijohtaja Taru Kuosmanen. Osa väestä kävi tutustumassa Tammerkoski ja kosken kaupunki –näyttelyyn.
Iloisia ilmeitä katsellessa ja naurua kuunnellessa täytyy todeta, että päivä oli varsin hieno, ja vapaaehtoiset saivat ansaitsemansa ison kiitoksen.  

Kertakaikkisen ihana iltapäivä ja ilta Tampereella!
Vapaaehtoinen Orivedeltä

 

Teksti ja kuvat: Noora Pajari
Juhlakuvia löydät täältä.