SPR Festarityö

2023 kesä lähestyy ja näyttää siltä, että festarikesää päästään taas viettämään entiseen tapaan! Vapaaehtoiset voivat lähteä festareille tekemään päihde- ja seksuaaliterveystyötä. Ensiapupäivystyksiä on myös tilattu useisiin tapahtumiin.

Festarilista löytyy täältä. Ensiapuryhmän tulee ilmoittaa sinne, mihin päivystyksiin ovat menossa ja onko luvat kaikille toimijoille kysytty. Terveyden edistämisen vapaaehtoiset merkitsevät sinne, mihin tapahtumaan olisivat kiinnostuneita lähtemään. Ensiapuryhmä voi avata selviämispisteet ja kiertävän terveyden edistämisen myös Hupsiksessa. Näiden kautta ensiapuryhmä voi saada lisävahvuutta pisteelleen.
 

Lue tästä lisää ensiapuryhmien ja terveyden edistämisen vapaaehtoisten yhteistyöstä. 

Sieltä löytyy myös ohjeet selviämispisteiden osalta.

Kirjautumalla tähän festarit ryhmään, löydät ohjeistukset ja muut tarvittavat lomakkeet.
Ryhmä on tarkoitettu festareilla toimiville vapaaehtoisille. 

Lisätietoa festarivapaaehtoisuudesta saat myös täältä.

Punaisen Ristin vapaaehtoiset päivystävät vuosittain lukuisilla festareilla eri puolilla Suomea. Vapaaehtoisena saat nauttia festaritunnelmasta samalla, kun teet arvokasta työtä. Punaisen Ristin festaripäivystykseen kuuluu kolme eri toimintamuotoa, joista voit valita mieleisesi: lue lisää sivupalkista: "Toimintamuodot".

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Uutiset

Jenga/Lehtola
Kuvaaja: Jenga/Lehtola

Lisää  päihdeosaamista tai uusi vapaaehtoistehtävä?

Nämä koulutukset on suunnattu kaikille, jotka haluavat lisätä tietämystään päihteistä ja osaamistaan kohdata päihteitä käyttäviä ihmisiä.
Voit osallistua yksittäiseen webinaarin omien tarpeidesi mukaan tai suorittaa koko koulutuksen, jolloin saat pätevyyden toimia päihdetyössä.

Erilaisissa yleisötapahtumissa sattuu ja tapahtuu. Punainen Risti pystyy tukemaan tapahtumiin osallistuvia usealla tavalla. Ensiapu auttaa itsensä loukannutta, selviämispiste liikaa päihteitä käyttänyttä ja kiertävä päihdetyö herättelee päihtyneitä ja keskustelee päihteisiin liittyvistä asioista. Kiertävän seksuaaliterveystyön puoleen ihminen voi kääntyä, jos hänellä on seksiin tai seksuaalisuuteen liittyviä mietteitä. Henkinen tuki auttaa osallistujia, joilla on huolia, kuten suuria sydänsuruja. Miten tämä kaikki toteutetaan?

Nyt etsimme festarikoordinaattoriharjoittelijaa kesäksi, harjoittelija löytynyt

Koordinaattorin tehtävänkuva sisältää vapaaehtoisten rekrytointia, ohjeistamista ja tukemista sekä yhteistyötä festarijärjestäjien ja SPR:n ensiapuryhmien kanssa.
Terveyden edistämisen vapaaehtoiset tekevät festareilla päihdetyötä ja seksuaaliterveystyötä.
Alkukesän aikana valmennetaan vapaaehtoisia sekä rekrytoidaan ja luodaan yhteyksiä festarijärjestäjiin ja edistetään yhteistyötä ensiapuryhmien kanssa. Loppukesästä kootaan raportit ja arvioidaan kesää.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.