Riitalle ja Kaisalle Vuoden vaikuttaja -palkinto

 Roosa Penttilä / Penttilä Photography
Kuvaaja: Roosa Penttilä / Penttilä Photography
"Nuorten puheenjohtaja Otto Kari jakoi Riitalle ja Kaisalle Vuoden vaikuttaja -palkinnon"

Maaliskuun puolivälissä koitti monen nuoren vapaaehtoisen vuoden kohokohta, nuorten vuosikokous eli tuttavallisemmin nuvuko. Satakunnan piirin nuorten kutsumina Kankaanpään kuntoutuskeskukseen kokoontui kymmeniä Punaisessa Ristissä toimivia nuoria. Tampereen osastosta mukana oli yhteensä seitsemän nuorisotoimikunnan ja/tai nuorisoryhmän jäsentä.

Nuorten vuosikokouksessa on jokaiselle jotakin. Varsinaisen kokousosion lisäksi työpajoissa käsiteltiin virallisempia asioita, kuten aloitteita ja kannanottoja, nuorten vuosikokouksen uutta työohjetta, sääntöuudistusta sekä toimintalinjausta, mutta myös esimerkiksi uudenlaisia Nälkäpäivä-tempauksia ja kansainvälistä nuorisotoimintaa. Lisäksi nuvukossa on toki myös hauskaa vapaa-ajantoimintaa, tänä vuonna esimerkiksi keilailua, ulkoilua sekä perinteinen lauantain iltagaala, jossa pääsimme tanssimaan livebändin tahdissa. Iltagaalassa on myös tapana jakaa erilaisia palkintoja vuoden aikana ansioituneille nuorille. Tällä kertaa Vuoden vaikuttaja -palkinto jaettiin osastomme Kaisalle ja Riitalle, joiden ansiosta Punaisen Ristin nuorilla on nyt oma haalarimerkki!

Iltagaalan lisäksi yksi parhaista puolista nuorten vuosikokouksessa on ihmiset – niin uudet kuin vanhatkin tuttavuudet. Minullekin on vuosien varrella kertynyt ympärilleni rutkasti sellaisia kavereita, joita en yleensä näe kuin nuorten vuosikokouksissa. Nuvukofiiliksiin jää koukkuun, ja niinpä tapahtumaan tuleekin sitten lähdettyä aina vain uudelleen. Itselleni tämä oli muistaakseni kuudes nuorten vuosikokous, mutta olen saattanut jo seota laskuissani.

Aiemmin nuvukoista on saatu nauttia vuosittain, mutta nyt hyväksyimme vuosikokoukselle uuden työohjeen. Sen mukaan nuorten vuosikokous – uudelta nimeltään nuorten yleiskokous – järjestetään enää kolmen vuoden välein, aina keväisin ennen järjestön yleiskokousta. Seuraavaa nuorten vuosikokousta saammekin siis odotella vuoteen 2020 asti!

Aurinkoisia kevätpäiviä toivotellen, Katariina