Liedon Elävä kirjastossa kävi kuhina

"Haluatko lainata minut?"

Lauantaina 25.3.toteutunut tapahtuma työllisti niin vilkkaasti "kirjastonhoitajat" ja "kirjat", että dokumentointi tätä juttua varten unohtui!

Onneksi Elina Lavonen kirjoitti Turun Tienoossa  kirjojen vinkkelistä 28.3. artikkelin "Näetkö ihmisen vai leiman otsassa?" Suosittelen tutustumista myös tähän kirjoitukseen.

Kirjoina esiintyivät: sokea, puhevikainen, tummaihoisen adoptioäiti, vammainen, uussuomalainen sekä sukupuoli-ja seksuaalivähemmistöön kuuluva. Palvelupäällikkö Kari Pohjola koulutti kirjat ja lainauksen hoitajat tehtäviinsä; monella kirjalla oli jo aikaisempaakin kokemusta asiasta.

Lainaustilasto kertoo, että lainauksia tuli kaiken kaikkiaan 19, viimeiseen minuuttiin saakka lainattiin. Laina-aika oli 20 minuuttia, joskus sovitusti enemmänkin.

Lainaajien palautteesta päätellen tällaisia tapahtumia saisi olla enemmän. Kiitämme lainaajia hienoista keskusteluista, kirjat olivat erittäin tyytyväisiä kysymyksiinne.

Loppuun lainaus yhdeltä kirjastonhoitajalta: Aamulla vähän arvelutti, että launatain vapaapäivä kuluu tähän, mutta tapahtuman jälkeinen tunne oli: Paremmin en olisi voinut lauantaita viettää!