Yhdessä-yhdistykselle Punaisen Ristin Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus

Aklaesso Tontasse
Kuvaaja: Aklaesso Tontasse
"Tunnustuksen vastaanotti Yhdessä-yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Hersi Muhiadin, tunnustuksen luovuttivat Pauliina Pensikkala ja Pauli Heikkinen SPR Varsinais-Suomen piiristä"

Rasisminvastaisella viikolla mahdollistetaan kohtaamisia

Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus yhdenvertaisuutta edistäneelle Yhdessä-yhdistykselle

Punainen Risti jakaa rasisminvastaisella viikolla 20.–26.3. tunnustuksia yhteisöille, yrityksille ja yksittäisille henkilöille, jotka toiminnallaan vähentävät ihmisten välisiä ennakkoluuloja.

Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri on myöntänyt vuoden 2017 Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen Yhdessä-yhdistykselle. Tunnustus myönnettiin Yhdessä-yhdistyksenkotoutumista edistävästä toiminnasta, kohtaamismahdollisuuksien ja vuoropuhelujen luomisesta maahan muuttaneiden ja kantasuomalaisten välille sekä positiivisesta asennevaikuttamisesta moniarvoistuvassa yhteiskunnassa.

Yhdessä-yhdistys järjestää monipuolista matalan kynnyksen toimintaa: suomen, ruotsin ja englannin kielen kielikerhoja, suomalaiseen yhteiskuntaan perehdyttävää toimintaa ja esimerkiksi tietokoneen käytön opetusta sekä työnhakuun liittyvien taitojen kartuttamista. Yhdistyksen kohtaamispaikka on aktiivinen ja elävä ”avoimet ovet” -periaatteella toimiva tila, jossa ennakkoluuloja madalletaan puolin ja toisin aidoilla kohtaamisilla.

-          Tunnustuksen saaminen tuntuu todella hyvältä. On hienoa, että yhdistyksen tekemä pitkäjänteinen työ huomioidaan tällä tavalla. Tämä antaa lisää motivaatiota ja intoa tehdä vielä enemmän ja parempaa työtä ihmisten kohtaamisen edistämiseksi. Kaikki ne, jotka ovat olleet mukana yhdistyksen toiminnassa, ovat tehneet tästä paikasta sellaisen kuin se on, sanovat Yhdessä-yhdistyksen työntekijät.

Eläviä kirjoja Turussa torstaina ja Liedossa lauantaina

Kohtaamisia ja keskustelua on luvassa myös rasisminvastaisen viikon loppupuolella Turussa ja Liedossa. Nuorisotila Huudissa Halisissa (Gregorius IX:n tie 8, Turku) vietetään Elävien tarinoiden iltaa torstaina 23.3. klo 18-20. Illan aikana osallistujien on mahdollista keskustella eri taustaisten ihmisten kanssa.

-           Elävien tarinoiden illassa haluamme mahdollistaa keskustelua sellaisten henkilöiden välillä, jotka eivät arkielämässä välttämättä kohtaisi. Tämä auttaa osaltaan murentamaan ennakkoluuloja, kertoo Punaisen Ristin nuoriso-ohjaaja Johanna Stauffer.

Myös SPR Liedon osaston yhteistyökumppaneineen järjestämässä Elävässä kirjastossa lauantaina 25.3. klo 12-15 kurkistetaan ennakkoluulojen taakse; kirjastossa on mahdollista mm. lainata eläviä kirjoja nimeltään Uussuomalainen tai Tummaihoisen lapsen adoptioäiti. Tapahtuma järjestetään Liedon kunnantalolla (Kirkkotie 13, Lieto).

Lisätiedot:

SPR, Monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä Pauliina Pensikkala, p. 0207 01 2419
YHDESSÄ-yhdistys, Vastaava toiminnanohjaaja Sanna Larinkoski, p. 044 744 5523