Uutiset

Suomen Punainen Risti tekee edelleen yhteistyötä nuoria päihteettömään juhlintaan ja elämäntapaan kannustavan Selvin päin kesään-kampanjan kanssa. Vaikka alaikäisten nuorten (15-18v) alkoholinkäyttö on vähentynyt, ei trendi näytä jatkuvan enää täysi-ikäisyyden saavuttamisen jälkeen, vaan tämä nuorten aikuisten ikäluokka käyttää alkoholia yhtä paljon kuin aiemmin. Edelleen myös suurimmalla osalla alaikäisistä on päihdekokeiluja ja yhä löytyy niitä alaikäisiä, jotka käyttävät alkoholia kuukausittain.

 • 5.5.2017 15:23
 • Kati Laitila
Anna Snickars
Kuvaaja: Anna Snickars
"Punaisen Ristin kouluyhteistyön uudet esitteet ovat ilmestyneet"

Ohessa sähköisessä muodossa uusin Iloa auttamisesta-kouluesite ala- ja yläkouluille. Kyseinen esite postitetaan kaikille Punaisen Ristin osastojen puheenjohtajille ja kouluyhteistyön yhteyshenkilöille sekä piiritoimistoille tällä viikolla. Se postitetaan myös kaikkiin Suomen ala- ja yläkouluihin Tilastokeskuksen osoitteiston perusteella. Esitteitä jaetaan tammikuun lopulla Educa-messuilla.

 • 14.1.2015 12:11
 • Pekka Laukkanen
Alejandro Lorenzo, 2013
Kuvaaja: Alejandro Lorenzo, 2013
"Valtakunnalliset promopäivät Rovaniemellä tammikuussa 2013"

Suomen Punaisen Ristin valtakunnallinen kasvattajaosastopalkinto

 • 11.2.2013 13:06
 • Johanna Kylmäoja
Laura Kotila
Kuvaaja: Laura Kotila
"Reddie Kids -kerhon ohjaajat Suvi Tamminen ja Hanna Jokinen uskaltavat välittää."

Lukiolaiset Suvi Tamminen ja Hanna Jokinen ottivat Reddie Kids -kerhon vetämisen sydämen asiakseen, sillä ajatus työstä lasten parissa on aina tuntunut omalta.

– Ajattelin, että vapaaehtoistyö kuulostaa kivalta, kokeillaan! Lapset osoittautuivat mahtaviksi ja olen saanut kerhon tapaamisista joka kerta paljon energiaa. Lisäksi koen tekeväni hyödyllistä työtä, Hanna kuvailee.

Pornaisten osaston Reddie Kids -kerhon ohjaajina Suvi ja Hanna opettavat lapsille tärkeitä välittämisen arvoja. Samalla nuoret oppivat toimimaan kerhon vetäjinä ja kantamaan vastuuta.

 • 5.2.2013 15:08
 • Johanna Kylmäoja

Inka Poikelan ryhtyessä neljä vuotta sitten Punaisen Ristin Kiimingin osaston vapaaehtoiseksi paikkakunnalla ei ollut nuorisotoimintaa lainkaan. Nyt kylällä pyörii kaksi Reddie Kids –kerhoa, nuorisoryhmä ja Reddie Kids –ohjaajan vetämä ensiapuryhmän lapsiparkki – pitkälti juuri aktiivisen promon ansiosta.

Poikela on sittemmin opiskelukiireittensä vuoksi joutunut jättämään kerhojen vetämisen muille, mutta hän toimii yhä ensiapuryhmässä ja Vapaaehtoisessa Pelastuspalvelussa sekä tekee päihde- ja seksuaaliterveystyötä. Nuorten parissa, kuinkas muuten.

 • 29.10.2012 10:47
 • Johanna Kylmäoja
Alejandro Lorenzo, 2012
Kuvaaja: Alejandro Lorenzo, 2012
"Äänestys Nuorten vuosikokouksessa Oulussa 2012"

Mitä nuorten vuosikokous Oulussa päätti ja mitä päätöksille kuuluu? Miten aloitteet on viety eteenpäin?

Tällä sivulla tulemme päivittämään aloitteiden toteutumista ja seuraamme miten nuorten vuosikokouksen ajatukset ja päätökset tulevat todeksi.  Aloitteen alla näette valtakunnallisen nuorisotoimikunnan jäsenen nimen. Hän seuraa aloitteen toteutumista ja voitte olla yhteydessä häneen mikääli haluatte tietää enemmän aloitteen toimeenpanosta.

 • 13.9.2012 13:08
 • Johanna Kylmäoja
Jukka-Pekka Moilanen, 2011
Kuvaaja: Jukka-Pekka Moilanen, 2011

Punaisen Ristin pääyhteistyökumppani S-ryhmä on päättänyt tukea Suomen Punaisen Ristin Reddie Kids-varhaisnuorten toimintaa. S-ryhmä järjesti kesällä 2012 rekkakiertueen ja tapahtumia eri paikkakunnilla. Suomen Punainen Risti osallistui keräykseen keräämällä rekkakiertueen paikkakunnilla ja osallistumalla rekkakiertueen tapahtumiin.

Kerättyjä varoja voidaan käyttää vuonna 2013 pitkäkestoisen Reddie Kids -varhaisnuorten toiminnan tukemiseksi.

 • 5.9.2012 16:23
 • Johanna Kylmäoja
Julia Vuori
Kuvaaja: Julia Vuori

Operaatio Nälkäpäivä lähestyy ja nuoret osallistuvat aktiivisesti keräykseen, niin myös tänä vuonna!

Reddie-koira ja Crossie-kissa ovat myös löytäneet tavan auttaa hädässä olevia. Videossa saamme nähdä millä tavalla.

"Oheisessa Punaisen Ristin tuottamassa animaatiossa seikkailevat Punaisen Ristin varhaisnuorten maskotti Reddie ja hänen kissakaverinsa Crossie. Kaverukset näkevät televisiossa uutisen kaukana tapahtuneesta maanjäristyksestä ja ryhtyvät puuhaamaan hädässä oleville apua.

 • 31.8.2012 13:19
 • Johanna Kylmäoja

Punaisen Ristin nuorten Spray-lehden uusin numero on ilmestynyt osoitteessa www.spray.fi.

Lue vapaaehtoisten työstä kesän festareilla, nuorisodelegaatti Liisa Lahden juttu Keniasta, nuorten vuosikokouksen kannanotoista ja uudesta valtakunnallisesta nuorisotapahtumasta jne. Kesäkuun Spray-lehdessä on myös julkaistu "Menneitä muistellen"-sarjan ensimmäinen osa - Heikki Väätämöinen kertoo urastaan Suomen Punaisen Ristin nuorisotoiminnasta kansainvälisiin avustustehtäviin. 

Seuraava Spray-lehti ilmestyy syyskuussa.

 • 26.6.2012 14:35
 • Johanna Kylmäoja
Laura Kotila
Kuvaaja: Laura Kotila
"Lahden osaston nuoret mukana S-ryhmän keräyksessä Heinolassa"

Punaisen Ristin pääyhteistyökumppani S-ryhmä on päättänyt tukea  Reddie Kids -varhaisnuorisotoimintaa, osana YK:n julistamaa kansainvälistä osuustoiminnan vuotta.

S-ryhmä järjestää yhteistyössä Punaisen Ristin kanssa Reddie Kids –keräyksen vuonna 2012.

Touko-heinäkuun aikana S-ryhmän rekkakiertue kiertää ympäri Suomea eri paikkakunnilla, mm. Pori Jazzeilla ja Tangomarkkinoilla Seinäjoella.

 • 31.5.2012 10:32
 • Johanna Kylmäoja
Emmi Jormalainen, 2012
Kuvaaja: Emmi Jormalainen, 2012

Nuorten teemavuoden aikana tarjoamme aktiivisesti toiminnan paikkoja nuorille vapaaehtoisille ja avaamme järjestömme ovet kaikille innokkaille. Osastojen tueksi on laadittu vinkkivihkonen miten käynnistää nuorisotoimintaa osastossa ja rekrytoida nuoria mukaan toimintaan.

Vinkkivihkosessa ”Nuoria remmiin” esitellään lyhyesti nuorten eri toimintamahdollisuudet, askeleita onnistumiseen sekä pari esimerkkiä osastoista, jossa nuorisotoiminta on lähtenyt hyvin käyntiin.

Vinkkivihkonen löytyy täältä.

 • 12.4.2012 10:55
 • Johanna Kylmäoja

Uusimmassa Sprayssä vapaaehtoisristeilyn tunnelmia, upeita risteilykuvia ja tietenkin paljon muuta!

I den nyaste Spray finns der en massa nya artiklar; fina bilder från avdelningskryssningen samt nyheter från frivilliga som var med!

http://www.spray.fi/

 

 • 15.3.2012 11:07
 • Kirsi Heinonen