Maaliskuu on yhdenvertaisuuden kuukausi

#minäpäätän #jagbestämmer #idecide
 
Punaisen Ristin rasisminvastainen viikko on samalla viikolla, kuin on YK:n rasisminvastainen päivä 21.3. Haluamme, että niin Kuopio kuin koko Suomikin on hyvä ja avoin maa elää.
 
Mitä meistä jokainen voi tehdä?

1. Tee päätös! Jaa hyvä päätöksesi sosiaalisessa mediassa #minäpäätän #jagbestämmer #idecide

2. Osallistu rasisminvastaiseen tapahtumaan, vaikkapa johonkin näistä paikallisen Punaisen Ristin Kuopion osaston järjestämään SPR-tiloissa Puijonkatu 9. kuopio.punainenristi.fi

3. Järjestä itse tai kavereiden kanssa rasisminvastainen tapahtuma, vinkkejä saat muun muassa www.eirasismille.fi

4. Perehdy Rasismivisaan tai muihin suvaitsevaisuuteen liittyviin materiaaleihin.

SPR Kuopion osaston monikulttuurisen toiminnan ryhmä on linkki suomalaisten ja maahanmuuttajien välillä. Suomalaiset moniku-ystävät tutustuttavat tänne muuttaneet meidän kulttuuriin, kieleen ja tapoihin. Ryhmä tekee monikulttuurisuustyötä myös kouluissa. Kuukausittainen Moniku-info on kuukauden ensimmäisenä tiistai-iltapäivänä Monikulttuurikeskus Kompassilla.
 
Humanitaarisen oikeuden ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa maanantaisin (yleensä kk:n 3.) teemaan liittyvien aiheiden äärelle. Olemme esimerkiksi katsoneet dokumentin ja keskustelleet sen pohjalta, olemme pelanneet Sodassakin on säännöt -lautapeliä ja tutustuneet sen avulla sodan eri osapuolien rooleihin.