Ehdottakaa Turunmaan Ennakkoluulotonta edelläkävijää!

Punaisen Ristin Turunmaan piiri haluaa osoittaa huomiota henkilölle tai yhteisölle, joka on aktiivisesti edistänyt yhdenvertaisuutta Turunmaalla. Tunnustus jaetaan rasisminvastaisen viikon 20.-26. maaliskuuta aikana.

Etsimme toimijaa, joka on rohkeasti ja ennakkoluulottomasti työskennellyt sen eteen, että ihmisiä kohdellaan tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti, mikä edesauttaa sitä, että ihmiset tuntevat paremmin kuuluvansa mukaan suomalaiseen yhteiskuntaan. Keskeistä on myös myönteisten asenteiden edistäminen ja avoin tosiasioihin perustuva keskustelu.

Ennakkoluulottoman edelläkävijän kriteereinä ovat työskentely etnisen tasa-arvoisuuden hyväksi ja julkinen kannanotto monikulttuurisuudesta. Etsimme henkilöä tai yhteisöä, joka on aktiivisesti tehnyt työtä maahanmuuttajien kanssa tai heidän hyväkseen, kutsunut tai muuten ottanut mukaan omaan toimintaansa maahanmuuttajataustaisia henkilöitä ja näkyvästi toiminut etnisen tasa-arvoisuuden puolesta.


Kuva: Yle/Johanna Ventus

Viime vuonna palkinto meni Nauvon asukkaille, perusteluna oli ”Nauvon asukkaat ovat tehneet fantastista työtä. Haluamme huomioida kaikki Nauvon asukkaat, koska he kaikki ovat omalla tavallaan tehneet työtä yhä tasa-arvoisemman ja suvaitsevamman yhteiskunnan puolesta. Nauvon vastaanottoyksikön turvapaikanhakijat on otettu avoimesti vastaan niin yritysten, seurakunnan, kaupungin, eri järjestöjen kuin Nauvossa asuvien taholta”.

Tarvitsemme nyt apuanne löytääksemme tämän vuoden ennakkoluulottoman edelläkävijän. Lähettäkää ehdotuksenne perusteluineen sosiaali- ja nuorisotoiminnan suunnittelija Mia Eklundille viimeistään 13.3. sähköpostitse osoitteeseen mia.eklund@redcross.fi.


Kuva: Giles Duley