Ystävänpäiväkaraoke ja -kahvit Kuopiossa 14.2. klo 14-18

"Ystävävälittäjät Maija-Liisa ja Anna-Maija kutsuvat mukaan ystäväksi. Lue blogista lisää."
Punaisen Ristin Kuopion osasto järjestää Iloa ystävyydestä -kahvit ja karaoken ystävänpäivänä tiistaina 14.2. klo 14-18 SPR-tiloissa Puijonkatu 9 Kuopiossa. 
 
Punainen Risti kutsuu kaikki halukkaat tutustumaan ystävätoimintaan ystävänpäivänä 14.2. Punainen Risti välittää vapaaehtoisia ystäviä kaikille toisen ihmisen läsnäoloa kaipaaville. Ystävätoiminnasta löytyy erilaisia vaihtoehtoja niin nuorille kuin varttuneemmillekin.
 
Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki ystävätoiminnasta kiinnostuneet paikkakuntalaiset. Iloa ystävyydestä -tapahtumassa esitellään, mitä ystävänä toimiminen tarkoittaa ja mitä Punaisen Ristin ystäväkurssilla oppii. Tapahtumassa pääsee laulamaan karaokea ja juodaan ystävänpäiväkahvit.
 
Tapahtuma järjestetään yhteistyössä LähiTapiolan kanssa. LähiTapiola on Suomen Punaisen Ristin pääyhteistyökumppani, joka tukee järjestön ystävätoimintaa.
 
Ystäviä tarvitaan
 
Punainen Risti järjestää Kuopiossa ystävätoimintaa ja välittää ystäviä seuraa kaipaaville keskiviikkoisin klo 15-18 ystävätoiminnan päivystyksessä. Tarvetta olisi uusille vapaaehtoisille kertoo ystävätoiminnan yhteyshenkilö Leena Närvänen. Osaston tavoitteena on saada tänä vuonna 25 ystävää lisää. Ystäväksi pääsee osallistumalla ystävätoiminnan peruskurssille. Kurssilla käydään läpi, mitä vapaaehtoisena oleminen tarkoittaa. Kaikki ovat tervetulleita mukaan. Seuraava ystäväkurssi järjestetään 3.-4.3.2017 SPR-tiloissa Puijonkatu 9 Kuopiossa. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet.
Punaisen Ristin Kuopion osastolla on 90 vapaaehtoista ystävää, jotka ovat muun muassa ystäviä yksinäisille, vanhuksille, laitosvierailijoita, omaishoitajien tukihenkilöitä ja ystävävälittäjiä. Tämän lisäksi osastollamme on monikulttuurisen toiminnan ystäviä ja nuoria kaveriksi-ystäviä. Jos haluaisit tutustua Punaisen Ristin ystävään, voit ottaa ystävään yhteyttä Punaisen Ristin osaston kautta tai jättämällä yhteystietosi Iloa ystävyydestä -tapahtumassa. 
 
Moni ikäihminen jäisi yksin ilman vapaaehtoisia
 
Punaisen Ristin ystävätoiminta tavoittaa kaikista yksinäisimpiä ikäihmisiä. Moni yksin kotonaan tai laitoksessa asuva ikäihminen jäisi ilman juttuseuraa ja ulkoiluapua, jos vapaaehtoisia ei olisi, selviää Punaisen Ristin 2016 teettämästä kyselystä.
- Esimerkiksi laitoksissa hoitohenkilökunnalla on usein kiire, eikä kaikilla ikäihmisillä välttämättä ole omaisia, tai he ovat kiireisiä tai asuvat muualla. Tällöin vapaaehtoisten merkitys juttuseurana ja ulkoiluapuna korostuu, sanoo sosiaalisen hyvinvoinnin ja seniorityön asiantuntija Maaret Alaranta Punaisesta Rististä.
 
Ystävätoiminnan blogista voit lukea lisää ystävävälittäjien kokemuksia.
 
Lisätietoja:
Punaisen Ristin Kuopion osaston ystävätoiminnan yhteyshenkilö 
Leena Närvänen, puh. 050 540 6905 / narvanen.leena@gmail.com