LähiTapiola ja Punainen Risti järjestävät Arja Korisevan ystävänpäiväkonsertin Taulumäen kirkossa 14.2.2017

Suomen Punainen Risti on järjestänyt ystävätoimintaa vuodesta 1959. Punaisen Ristin ystävätoiminta käynnistyi, kun Keski-Euroopasta ja Norjan Punaisesta Rististä alkoi kantautua tietoja "potilaan ystävä" -toiminnasta.  Toiminta oli saanut alkunsa toisen maailmansodan jälkeisellä miehityskaudella, jolloin amerikkalaisia sotilaita oli sijoitettuna ympäri Eurooppaa. Sairaita sotilaita tarkkailtaessa havaittiin, että ne joilla oli perheet mukana ja ystäviä lähellä, paranivat nopeasti, kun taas muilla ei ollut parantumisen halua. Niinpä toisten potilaiden omaiset ryhtyivät vierailemaan myös yksinäisten potilaiden luona. Punainen Risti aloitti vierailutoiminnan Norjassa, jossa harmaaseen univormuun pukeutuneet "grey ladies" saivat nuorukaisten elämänhalun heräämään ja parantuminen alkoi edistyä.  "Potilaan ystävä" -toiminta laajeni pian moniin sairaaloihin, kun havaittiin, miten tärkeää toisen ihmisen vierailu ja tuki sairaalle on.  Suomessa toiminta alkoi vähitellen laajentua ensin sairaaloihin ja sittemmin myös vanhainkoteihin. Toiminta laajeni myöhemmin laitosten ulkopuolelle ihmisten koteihin.

Tällä hetkellä Punaisen Ristin Jyväskylän osastossa on 250 ystävätoiminnan vapaaehtoista. Ystävätoiminnan vapaaehtoiset toimivat henkilökohtaisina ystävinä tai antavat kertaluonteista apua esimerkiksi kauppamatkalle tai lääkärissä käynnille. Uusia ystävätoiminnan vapaaehtoisia koulutetaan ystävätoiminnan peruskursseilla.  Ystävätoiminta on avun saajille maksutonta. Punaisen Ristin Jyväskylän osaston toiminnan pääpainopiste vuonna 2017 on ystävätoiminnan kehittämisessä, jotta kasvavaan avun tarpeeseen pystytään vastamaan entistä paremmin.

LähiTapiola Keski-Suomi ja Punaisen Ristin Jyväskylän osasto järjestävät Arja Korisevan ystävänpäiväkonsertin Jyväskylässä Taulumäen kirkossa (Lohikoskentie 2) tiistaina 14.2.2017 kello 19.00 alkaen. Konsertin tuotto tulee Punaisen Ristin ystävätoiminnan tukeen Keski-Suomessa. Konsertin kesto on noin 1,5 tuntia, ei väliaikaa. Lipun hinta on 20,00 euroa. Liput ovat nyt myynnissä lippu.fi -palvelussa.

 

Lisätietoja:

ystävävälittäjä Päivi Polvi

040 716 8705 (puhelinpäivystysaika ma-ke klo 9-12)

ystava.jkl@punainenristi.fi